10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo în Oltenia și la munte

Prognoza meteo în Oltenia și la munte

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 1- 14 martie, în Oltenia și la munte.

Oltenia

Vremea se va încălzi în intervalul 1-5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor crește, în medie, de la 10 la 16 grade și minime ce se vor situa, în medie, între 0 și 2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar spre sfârșitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie.

La munte

Vremea se va încălzi până pe data de 4martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade și cea a minimelor de -3…-2grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9..-7 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0…2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6…-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS