5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public la Târgu Jiu

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public la Târgu Jiu

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii ce dețin locuri în parcările de reședință.

În municipiul Târgu Jiu sunt peste 2.500 de locuri de parcare în vecinătatea blocurilor. Majoritatea sunt repartizate proprietarilor. Taxa anuală pentru un loc într-o parcare de reședință este de 133 de lei. Locul de parcare este pus la dispoziția concesionarului 24 de ore din 24 și nimeni nu își mai poate lăsa mașina într-o astfel de zonă.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Târgu Jiu sunt însă sute de locuri în parcările de reședință și nu numai ocupate de rable nefolosite de ani de zile. Acestea blochează practic locurile care ar putea fi folosite de alți locatari din zonă, care nu au un loc de parcare. Astfel, șoferii parchează pe unde apucă, iar rablele concesionarilor zac abandonate.

Nu au ce să le facă

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, a declarat că, în momentul de față, nu există o variantă pentru evacuarea rablelor din parcările de reședință. La nivelul primăriei nu este disponibil un autovehicul pentru ridicări auto.

Astfel, peste 400 de locuri de parcare, un număr foarte mare, nu pot fi repartizate altor locatari care dețin mașini funcționale și nu autovehicule bune pentru fier vechi.

„Noi avem periodic acțiuni pe raza municipiului Târgu Jiu în parcările de reședință și nu numai. Le lăsăm înștiințări, le mai aplicăm și amenzi. Problema este că după aplicarea amenzii nu prea avem ce să mai facem. Măsura complementară ar fi ridicarea rablelor care ocupă de ani de zile locurile de parcare.

Practic, ne învărtim într-un cerc și problema nu poate fi rezovată. Este nevoie de o mașină pentru ridicări auto. Este un număr foarte mare de autovehicule abandonate în parcările de reședință. Avem o monitorizare a acestora și vom avea posibilitatea să le ridicăm, imediat ce va fi disponibilă o mașină omologată”, a declarat Florin Băluță, șeful Poliției Locale din Târgu Jiu.

Buget pentu achiziția unei mașini pentru ridicări auto

La nivelul Primăriei Târgu Jiu nu mai există o mașină de ridicări auto. Un astfel de vehicul s-a aflat în dotarea municipalității în urmă cu aproape un deceniu. La un moment dat, s-a stabilit că erau probleme cu mașina respectivă și nu a mai fost folosită.

Astfel, Serviciul ridicări auto care funcționa în incinta Transloc Târgu Jiu și-a încetat activitatea. De atunci nimeni nu a mai avut o inițiativă în ceea ce privește asigurarea unui astfel de servicii util în multe cazuri. Este vorba de ridicarea rablelor din parcări, a mașinilor parcate ilegal pe domeniul public sau evacuarea vehiculelor care sunt lăsate în zone unde au loc diferite lucrări.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că în bugetul de anul acesta va fi prevăzută o sumă echivalentă cu 100.000 de euro pentru cumpărarea unei mașini pentru ridicări auto. Va fi un vehicul omologat, ce va fi folosit de un serviciu specializat. Sediul serviciului va fi tot în incinta Transloc Târgu Jiu, unde este spațiu suficient pentru lăsarea mașinilor care vor fi ridicate.

Municipalitatea pregătește în zona de sud a orașului Târgu Jiu (în stânga podului de peste râul Jiu) o parcare foarte mare, unde târgujeinii își vor putea lăsa inclusiv mașinile pe care nu le mai folosesc, însă contra unei taxe anuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS