14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSalubritatea rămâne doar cu măturarea şi deszăpezire străzilor din Craiova

Salubritatea rămâne doar cu măturarea şi deszăpezire străzilor din Craiova

Aşa cum era de prevăzut, SC Salubritate Craiova rămâne doar cu activitatea de dezinsecţie şi deratizare, măturat stradal, stropit și întreținerea căilor publice, ecarisaj, deszăpezirea și transportul zăpezii de pe căile publice. SRL-ul deţinut de primărie primeşte prin atribuire directă respectivele activităţi.

Pierderea contractului pentru colectarea și transportul gunoaiului din Craiova va bulversa activitatea şi finanțele Salubrității. Acest lucru va duce la o diminuare cu cel puțin 50% a veniturilor şi la diminuarea numărului angajaţilor. Legat de pierderea acestui serviciu Salubritatea motiva cu ani în urmă că nu avea capacitatea tehnică și financiară pentru a se încadra în cerinţele licitaţiei prin care era atribuit serviciul de ridicare a deşeurilor atât în Craiova, cât şi în judeţ. Astfel, după punerea în funcţiune a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD), administrat de Consiliul Judeţean Dolj, Salubritatea se va mai ocupa în Craiova doar de măturarea şi deszăpezirea străzilor.

Măturatul stradal
Măturatul stradal

Primăria Craiova va proceda la „Mandatarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris Dolj”, să atribuie în numele și pe seama unității administrativ-teritoriale contractul de delegare a gestiunii pentru activitățile de măturat, spălat, stropit şi întreţinerea căilor publice și curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, prin atribuirea directă către operatorul regional S.C. Salubritate Craiova S.R.L.”, se arată în Referatul de aprobare ataşat proiectului de Hotărâre a Consiliului Local Craiova.

Activitatea DDD, la mâna Salubrității

Activităţile de dezinsecție, dezinfecție, deratizare din Craiova rămân şi ele la mâna Salubrităţii. Activitatea de DDD în Craiova a fost încă de la început delegată Salubrităţii. În fiecare an operatorul are campanii de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public al oraşului.

 Dezinsecție pe domeniul public
Dezinsecție pe domeniul public

Craiova şi ADI „Salubris Dolj”

Craiova a intrat în ADI „Salubris Dolj” în 2012. Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 242/2012, s-a aprobat asocierea municipiului Craiova, prin Consiliul Local al Municipiului Craiova, cu comuna Isalniţa, prin Consiliul Local al comunei Işalniţa şi comuna Vârvorul de Jos prin Consiliul Local al comunei Vârvorul de Jos, în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris Dolj”, persoană juridică de drept privat român şi de utilitate publică, având ca scop înfiinţarea, organizarea, reglementarea, finanţarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente activităţilor serviciului de salubrizare pe baza strategiei de dezvoltare a acesteia, aprobându-se în acelaşi timp actul constitutiv şi statutul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris Dolj”.

Foto: Claudiu Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS