12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTuriștii au înfruntat gerul să se distreze la Rânca

Turiștii au înfruntat gerul să se distreze la Rânca

Stațiunea montană Rânca, din județul Gorj a fost aproape plină de turiști și la finalul săptămânii trecute. Nu au fost însă la fel de mulți turiști ca în ultimele săptămâni. De vină a fost gerul și vântul care a suflat cu putere.

Cu toate acestea, aproape 3.000 de persoane s-au aflat în fiecare zi din week-end, în zona turistică montană Rânca. Chiar și copiii au înfruntat gerul și temperaturile care s-au apropiat de minus 20 de grade Celsius pentru a se bucura de zăpadă și de pârtii. Stratul de zăpadă are pe alocuri și peste 2 metri și chiar mai mare acolo unde zăpada a fost viscolită.

Salvamontiștii au fost și ei prezenți în zona pârtiilor din Rânca și au intervenit în 5 cazuri. Unul dintre cei răniți pe pârtie a avut nevoie de transport la o unitate medicală, unde a beneficiat de consultații și de îngrijire de specialiate.

Au greșit parcarea

La mare necaz au fost câțiva turiști care au ales să își parcheze mașinile în afara stațiune, la ieșire către Transalpina, cum se începe urcarea către zona de creastă. Dat fiind faptul că zona nu era protejată de clăduri sau de brazi, toată zăpada viscolită s-a adunat peste mașini.

Duminică se acționa în zonă, atât pentru curățarea drumului, cât și pentru scoaterea autovehiculelor de sub nămeții de 1 – 2 metri care erau deasupra mașinilor. Autoritățile le transmit turiștilor să își lase mașinile în interiorul stațiunii, dat fiind faptul că sunt și perioade cu ger extrem și viscol. Astfel, accesul la mijlocul de transport ar trebui să fie cât mai ușor. În același timp, nici zăpada nu au fost scoasă de pe marginea DN 67 C și nici dintre unitățile de cazare. Prin urmare, locurile de parcare s-au înjumătățit, pentru că sunt acoperite de munți de zăpadă.

Este de amntit că Rânca este stațiunea cu cea mai multă zăpadă, având în vedere că se află la cota 1.700 și a nins aproape în fiecare săptămână de la debutul sezonului de iarnă. Sunt deschise toate cele 8 pârtii de schii și sanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS