14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSindicatele din CEO, la întâlnire cu ministrul Energiei

Sindicatele din CEO, la întâlnire cu ministrul Energiei

Federațiile sindicale reprezentative din Complexul Energetic Oltenia au anunțat că se vor întâlni săptămâna aceasta cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a discuta despre viitorul companiei.

Discuțiile vor viza obținerea de clarificări cu privire la susținerea de către Ministerul Energiei a Planului de restructurare a CEO trimis la Comisia Europeană, pentru avizare. Liderii de sindicat vor să afle dacă au fost făcute presiuni de către directori din minister pentru închiderea mai multor grupuri pe cărbune față de ce e propus. Ar exista inclusiv în Directoratul CEO persoane care ar milita pentru a reduce activitatea din minerit.

Ministerul Energiei este acționarul principal al CEO cu 77% din acțiuni

De precizat că Ministerul Energiei este acționarul principal al CEO cu 77% din acțiuni. „Am stabilit ca, în săptămâna 15-19.02.2021, vom solicita o întâlnire cu domnul Popescu Virgil – ministrul Energiei. Vrem să clarificăm susținerea de către statul român, prin reprezentanții ministerului, a Planului de restructurare – decarbonare, trimis la Bruxelles, în care perspectiva anilor 2030, prindea Complexul Energetic Oltenia S.A., cu un număr de 5 grupuri funcționale pe cărbune.

Există suspiciunea ca anumiți funcționari cu rang de directori din Ministerul Energiei, dar și unii membri ai Directoratului companiei nu sunt demni de statulul pe care îl au. Aceştia fac lobby pentru notificarea Comisiei Europene. Asta în vederea reducerii la 3 a grupurilor funcționale pe cărbune, având ca rezultat restructurarea unui număr de 7.500 salariați, proveniți din zona Turceni, Motru, Jilț, Mehedinți și Craiova până în 2025.

Solicităm, în situația confirmării celor sesizate, demiterea sau demisia de onoare a celor implicați în sabotarea interesului național și periclitarea stabilității Sistemului Energetic Național, prin măsurile ce doresc a le impune, cu scopul vădit de a facilita anumite grupuri de interese”, potrivit unui comunicat transmis de cele trei federații reprezentative din CEO, FNME, Federația „Univers” și Federația „Petrol-Energie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS