17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHotelul „Sport” nu este nici acum funcțional pentru că nu are sistem de avertizare la incendii

Hotelul „Sport” nu este nici acum funcțional pentru că nu are sistem de avertizare la incendii

Hotelul „Sport”, din administrarea Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, nu este încă finalizat. Mai e nevoie de fonduri suplimentare pentru finalizarea lucrărilor. Sunt necesare lucrări pentru a se putea pune în funcțiune în condiții de sigutanță centrala termică.

Aceasta va deservi hotelul care a intrat în modernizare odată cu Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Un an și jumătate nu au existat sumele necesare pentru a încheia la timp lucările. Este vorba de obligația care a revenit autorităților locale. Primăria Târgu Jiu și-a obligat în cele din urmă obligația la finalul anului trecut, însă Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu tot mai are nevoie de bani pentru camera centralei și introducerea unui sistem de alertă la incendii. Suma necesară este de 100.000 de lei. Se speră ca fondurile să fie obținute de la Ministerul Tineretului și Sportului după aprobarea Legii Bugetului de stat.

Vor să obțină autorizația ISU

Mihai Prunariu, directorul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, care se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, a declarat că în momentul de față unitatea de cazare nu este încălzită și, prin urmare, nu poate fi folosită pentru cazarea sportivilor sau a externilor.

Mihai Prunariu a precizat că nu a riscat să pună în funcțiune sistemul de încălzire, în lipsa unei autorizații din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Cu toate acestea, temperaturile scăzute pot afecta camerele, în condițiile în care acestea nu sunt încălzite. Mai este necesară instalare sistemului de detectare a fumului și care va transmite alerte de incediu. „Mai avem nevoie de 100.000 de lei și sperăm să îi primim imedait ce va fi aprobată Legea Bugetului și Ministerul va avea sumele aprobate. Nu este o sumă mare și nu am riscat să pornim centrala în lipsa autorizației de securitate la incendii. Trebuie să mai instalăm și acel sistem de detectare a fumului.

Este un hotel unde vor locui sportivii de la CS Pandurii. Vrem să aducem la Târgu Jiu și lotul național de box juniori, să se cazeze și să se antreneze la Târgu Jiu permanent. Vrem să facem o bază pentru lotul național și există deschidere din partea Federației Române de Box în acest sens”, a declarat Mihai Prunariu, directorul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS