17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu fost distribuite kiturile pentru testări rapide în școli

Au fost distribuite kiturile pentru testări rapide în școli

Unitățile de învățământ din județul Gorj au primit la finalul săptămânii trecute kiturile pentru testarea rapidă în vederea depistării coronavirusului. Testele rapide sunt pentru profesori, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic.

Cu testele rapide vor fi testați și elevii. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a distribuit în total 8.000 de teste. În total sunt 36 de cabinete școlare. Potrivit Ministerului Educației, testele ar fi trebuit să ajungă numai la unitățile de învățământ care dispun de un cabinet medical. În Gorj sunt aproape 4.000 de profesori și 1.300 de salariați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic. De asemenea, sunt și peste 47.000 de preșcolari, școlari și elevi. Nu toți merg însă la școală. Mai mult de jumătate din localitățile din Gorj sunt în scenariul galben valabil pentru unitățile de învățământ, respectiv o incidență COVID cuprinsă între 1 și sub 3.

Greu cu vaccinările

Și campania de vaccinare pentru profesori merge foarte greu. Motivul este legat de amânarea programărilor, dat fiind faptul că profesorii nu au avut prioritate încă de la început la vaccinare. Este vorba de cadrele didactice și nedidactice care și-au exprimat dorința de a se vaccina.

Este vorba de peste jumătate dintre profesorii din județul Gorj. Aproximativ 2.000 de dascăli din cei 4.000 s-au și înscris pe platforma de vaccinare să fie imunizați. Este de precizat că profesorii au început să transmită deja părinților acordurile care trebuie completate și semnate, în cazul în care la școală se decide că este nevoie de testarea unui copil suspect COVID.

În Gorj, aproximativ jumătate dintre elevi merg la școală în sistemul „față în față”, iar restul fac orele online. În momentul de față sunt aproape 30 de elevi și angajați din învățământul preuniversitar infectați cu coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS