20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Federațiile sindicale din CEO solicită ajutorul parlamentarilor pentru scăderea vârstei de pensionare

Gorj: Federațiile sindicale din CEO solicită ajutorul parlamentarilor pentru scăderea vârstei de pensionare

Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, Federația Națională Mine Energie și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie, organizații sindicale reprezentative, ce reprezintă 93% dintr-un total de 12.195 angajații ai CE Oltenia, le solicită parlamentarilor de Gorj să facă demersurile necesare în vederea susținerii unor măsuri de protecție socială, ce se impun în perioada premergătoare aprobării planului de restructurare și decarbonare, înaintat Comisiei Europene.

Sindicatele au înaintat vineri parlamentarilor de Gorj o Scrisoare deschisă în care se vorbește despre situația actuală a companiei energetice și despre necesitatea găsirii de soluții de redresare.

„În urma întâlnirilor avute, am identificat două probleme de maximă importanță, unde vă cerem implicare: Completarea al. (1) al art. 30 și modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, propunem completarea PLX 75/2021:

La al (1) al art. 30, după lit. h) se introduce o nouă lit. i), care va avea următorul cuprins: „i) Unitățile de producție a energiei electrice și termice și unitățile de extracție a cărbunelui.

Punctul 2 și punctul 3, din PLX 75/2021, rămân în forma propusă de inițiatori.

Termenul-limită pentru depunerea amendamentelor este 15.02.2021.

În premisa derulării unui program de restructurare ce va avea loc în intervalul 2021-2025, solicităm introducerea S Complexul Energetic Oltenia SA pe Lista operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, în conformitate cu prevederile ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici.

A sosit momentul ca împreună, cu mic cu mare, să ne unim forțele și să demonstrăm că interesul oamenilor primează în fața oricăror alte interese și orgolii.”, potrivit documentului înmânat vineri parlamentarilor din județul Gorj, prefectului și președintelui Consiliului Județean din același județ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS