16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de persoane audiate în dosarul vaccinului administrat greșit

Zeci de persoane audiate în dosarul vaccinului administrat greșit

Zeci de persoane au fost citate la audieri în dosarul vaccinului administrat greșit la un centru de vaccinare comunitar din Târgu Jiu.

Audierile vizează atât personalul centrului de vaccinare, din cadrul Stadionului Municipal, cât și persoanele vaccinate pe 9 februarie, zi în care un bărbat a primit la rapel cu o doză de la compania Moderna, cu toate că prima doză a fost de la firma Pfizer.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu.

„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un barbat, de 69 ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare „Stadion Municipal” din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze(rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că,iar fi administrat barbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijență în serviciu.”, conform IPJ Gorj.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, bătrânul vaccinat cu doze diferite de vaccin este în stare bună. De asemenea, asistenta medicală care a administrat greșit doza a fost retrasă din campania de vaccinare. Autoritățile centrale au anunțat că bătrânul nu trebuie să primească a treia doză de vaccin, pentru a se corecta eroarea.

De asemenea, teoretic nu ar exista incompatibilitate între cele două vaccinuri, însă nu există studii cu privire la combinarea vaccinurilor împotriva coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS