19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Încă 17 profesori și 5 elevi, infectați cu coronavirus

Gorj: Încă 17 profesori și 5 elevi, infectați cu coronavirus

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat azi, la ultima raportare, 17 cazuri noi de coronavirus în rândul profesorilor. De asemenea, sunt și 5 elevi infectați cu coronavirus.

Toți au intrat în izolare.

Maria Cochină, inspectorul școlar general din Gorj, a precizat că un caz de coronavirus a fost depistat și la un preșcolar de la o grupă din cadrul Grădiniței private „Sfântul Stelian” din Târgu Jiu. Întreaga grupă a fost trimisă în izolare, după cum a menționat Maria Cochină.

8.000 de teste rapide au fost distribuite unităților de învățământ din județ

Inspectorul școlar general a mai declarat că profesorii infectați vor fi înlocuiți, iar cursurile vor continua în funcție de scenariul în care se află localitatea.

De asemenea, elevii cu coronavirus vor putea participa la cursuri online în măsura în care starea de sănătate le permite acest lucru.

În plus, peste 8.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 au fost distribuite unităților de învățământ din județul Gorj.

De precizat că Liceul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu se află deja în scenariul roșu, chiar la începutul săptămânii fiind depistate 6 cazuri de coronavirus în rândul angajaților. Inclusiv directoarea școlii este infectată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS