10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjISJ Gorj a aprobat mai puține clase de liceu și școală profesională

ISJ Gorj a aprobat mai puține clase de liceu și școală profesională

Vor fi mai puține clase de a IX-a în Gorj din următorul an școlar. În urma ședinței Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj s-a aprobat planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022.

Acesta prevede 94 de clase de liceu și școală profesională, față de 116 câte sunt în momentul de față. Scăderea numărului de clase are legătură cu faptul că sunt cu o mie de elevi mai puțini. Dana Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declarat că în prezent sunt 116 clase de a IX-a. Dintre acestea, 27 la profesională și 89 la liceu. Noul plan propune 94 de clase de a IX-a, din care 22 de profesională și 72 de liceu.

Dana Constantinescu a precizat că, în condițiile în care nu s-ar fi redus numărul de elevi la liceu și la școala profesională, de la 28 la 26, respectiv de la 26 la 24, atunci ar fi fost și mai puține clase de a IX-a în anul școlar 2021 – 2022. Adică 83 în loc de 94.

Protestul profesorilor de la Liceul de Arte a dat roade

La Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu una dintre cele două clase a IX-a va funcționa cu trei specializări: Arta Actorului = 10 locuri, Arhitectură = 7 locuri, Arte Plastice = 7 locuri.

Măsura a fost luată și în urma protestului organizat, recent, la unitatea de învățământ. Atunci, elevii, profesorii și părinții au aflat că o clasă va fi deființată. Zeci de cadre didactice și părinți s-au strâns în fața liceului și au cerut explicații reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Gestul dascălilor a avut efect.

Prin urmare, a fost luată decizia ca mai multe specializări să funcționeze în cadrul aceleiași clase și să nu dispară cu totul. Astfel, copii care vor să urmeze din toamnă una din cele trei specializări o vor putea face, însă la simultan, în cadrul aceleiași clase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS