16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocalnicii din Bălești au blocat un drum pentru a opri o firmă care exploatează agregate din râul Jiu

Localnicii din Bălești au blocat un drum pentru a opri o firmă care exploatează agregate din râul Jiu

O parte a localnicilor din satul Voinigești, comuna gorjeană Bălești, a blocat un drum de acces către râul Jiu, pentru a opri accesul unor utilaje care exploatează agregate minerale.

Oamenii spun că malul apei a fost grav afectat și nu va mai rezista în calea apelor, în momentul în care pe râul Jiu se vor produce viituri.

Reprezentanții firmei care sapă în malul Jiului le-au transmis localnicilor că ar avea autorizațiile necesare. Materialele luate chiar din malul Jiului ar fi folosite pentru refacerea unui drum.

Disperați de ceea ce se întâmplă, cetățenii au decis să alerteze primăria.

Edilii comunei au fost la fața locului, au văzut ce se întmplă și au plecat.

Miercuri, câțiva cetățeni au decis să blocheze cu pietre un drum de acces pentru ca utilajele de excavații să nu mai ajungă în zonă.

SGA anunță că va lua măsuri

Doina Isar, inginer-șef în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor(SGA) Gorj, a anunțat că instituția va face un control în zonă și, dacă vor fi scoase în evidență aspecte de încălcare a legislației, va fi depusă o plângere și la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, dar va fi aplicată și o amendă.

Un consilier local din Bălești a precizat că va fi nevoie de bani pentru refacerea malului afectat de utilajele care au exploatat agregate minerale.

La fața locului a ajuns miercuri și un echipaj de poliție pentru a constata aspectele semnalate de către localnici. Aceștia se tem că în caz de precipitații abundente, Jiul ar putea ieși din matcă și le vor fi afectate terenurile. Primele gospodării se află la circa 300 de metri de malul afectat.

Rămâne de văzut ce rezultate va avea controlul anunțat de către reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS