9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă 1.760 de laptopuri pentru elevi

Încă 1.760 de laptopuri pentru elevi

Continuă dotarea elevilor din Gorj cu echipamente pentru învățământul online. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în județ vor ajunge la începtul lunii viitoare 1.760 de laptopuri.

Elevii le vor primi în perioada 1 – 4 februarie. Echipamentele vor fi achiziționate prin programul ROSE. Proiectul „ROSE“ implementat de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, propune acordarea de granturi pentru licee cu rezultate mai puțin performante din sistemul public de învățământ.

Criteriile de selecție sunt o combinație a procentului de promovare a examenului de bacalaureat, a ratei de absolvire a liceului și a ratei de abandon în clasele terminale. ROSE oferă sprijin în abordarea atât a factorilor academici, cât și a factorilor personali ce conduc la abandonul școlar al elevilor sau studenților prin activități remediale, tutorat, consiliere, activități extracuriculare, activități de practică, programe de tip școală de vară și centre de învățare.

A fost folosit astfel programul ROSE pentru cumpărarea de laptopuri pentru elevii care nu dețin un dispozitiv performant care să îi ajute la participarea la orele online și la învățare.

Nu se știe cum vor recupera materia

Este de amintit că anul trecut erau aproape 3.900 de elevi din Gorj care nu dețineau echipamente pentru participarea la cursurile online. Au început să fie cumpărate tablete, însă și în acest an școlar, 2.100 de copii au rămas o perioadă fără echipamente. Abia în apropierea Crăciunului au ajuns și ultimele tablete.

Cert este că e nevoie să fie recuperată materia pentru o parte a elevilor care nu a avut tot timpul acces la orele online sau care au primit mai târziu tabletele. Mai sunt și foarte mulți copii care au participat la cursurile online de pe telefonul mobil și calitatea orelor nu au fost una ridicată, mai ales acolo unde profesorii scriau la tablă sau foloseau fișe.

Nu s-a stabilit, deocamdată, o strategie cu privire la reluarea sau recapitularea materiei care a fost predată deja online. La un moment dat se discuta de introducerea unei ore în plus pe zi. Cert este că autoritățile centrale iau în calcul redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, iar orele să se desfășoare în regimul „față în față”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS