10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrește numărul celor care dau statul la coadă pe plata online a impozitelor

Crește numărul celor care dau statul la coadă pe plata online a impozitelor

Numărul celor care își achită impozitul online este în creștere în municipiul Târgu Jiu. Pandemia de coronavirus i-a determinat pe tot mai mulți cetățeni să apeleze la plata online a impozitelor și a taxelor locale. Astfel, este eliminată prezența la ghișeu și contactul cu alte persoane.

Potrivit conducerii Direcției Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu, în anul 2019 erau la nivelul municipiului peste 800 de plătitori online ai impozitelor și taxelor locale. În anul 2020 peste 2.000 de persoane au deschis conturi pe siteul Direcției Publice de Venituri pentru a putea achita online obligațiile către bugetul local.

Anul trecut, suma totală achitată online a fost de 520.000 de lei. Până în prezent, în 2021 s-a plătit suma totală de 118.000 de lei. În fiecare zi sunt solicitări din partea contribuabililor pentru a-și face conturi și pentru a putea să își plătească online obligațiile către comunitatea locală.

Și amenzile pot fi achitate online

Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu, a declarat că mutarea pe online a contribuabililor va reprezenta o prioritate a următorilor ani, având în vedere că din ce în ce mai multe domenii de activitate se mută în spațiul virtual și elimină deplasarea la ghișeu.

Astfel, se câștigă foarte mult timp și este eliminată prezența la ghișeu. De asemenea, există posibilitatea ca personalul implicat în activitatea de încasare să poată merge pe teren, la rău-platnici pentru a mai recupera din creanțe. „Este o creștere de aproape 3 ori în curând pentru că se depun în continuare solicitări.

Reprezentanții noștri de la IT soluționează aceste solicitări pentru că au un anumit regim de siguranță și le comunică parola la cont și toate datele necesare. Plata se face în condiții de siguranță. Este o creștere care a fost cu siguranță influențată de pandemia de coronavirus. Și amenzile rutiere pot fi achitate pe ghișeul.ro.”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS