5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRromii cu palate au datorii de peste un milion de lei la bugetul local

Rromii cu palate au datorii de peste un milion de lei la bugetul local

Rromii din Târgu Jiu care dețin palate de sute de metri pătrați au restanțe mari la bugetul local. Totalul debitelor constând în impozite pe clădiri și mașini, la care se adaugă amenzi, depășește un milion de lei.

Soluții pentru recuperarea datoriilor sunt puține, pentru că executările silite au fost suspendate pe perioada pandemiei. Suspendarea executărilor va înceta în data de 31 martie.

Mariana Budulan, directoarea Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu, a declarat că s-a încercat și transformarea debitelor în muncă în folosul comunității. Rata de success a fost una scăzută. Din 500 de dosare ajunse la instanță, abia 100 au ajuns să se finalizeze cu obligarea debitorului să presteze muncă în folosul comunității.

Probabil că o parte din debite vor fi șterse

Rromii cu palate nu au nici prea multe bunuri pe numele lor care ar putea fi executate. Mulți chiar sunt plecați din țară și au pus lacătul pe poartă.

Unele palate au și peste 800 de metri pătrați, chiar dacă familiile locuiesc într-o cameră sau în două. Cel mai probabil, pentru o parte a debitelor vor fi întocmite dosare de insolvabilitate și debitele se vor șterge, după cum a precizat Mariana Budulan, directoarea Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

Instituția are în evidențe și 8 femei amendate în dese rânduri pentru practicarea prostituției. Debitele totale pentru cele 8 erau de 300.000 de lei. Pentru două dintre femei s-au putut institui popriri pe conturi și s-au mai recuperat din debitele, reprezentând amenzi neplătite.

Încasări de peste 1,5 milioane de lei

Încasările sunt peste așteptări la început de an, la Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu.

Locuitorii municipiului au venit în număr mare să își plătească dările către municipalitate. În fiecare zi, la ghișee se prezintă între 1.000 și 1.200 de persoane pentru a achita impozitele pentru terenuri, clădiri și mijloace de transport.

Au fost zile în care s-au încasat și peste 260.000 de lei. S-a trecut de la începutul anului și până în prezent de 1,5 milioane de lei. Până la finalul lunii se va trece de 2 milioane de lei la capitolul încasări reprezentând impozite locale, inclusiv taxa pentru parcarea de reședință.

Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu are în evidențe peste 150.000 de contribuabili care au de achitat impozite pentru clădiri, terenuri și autoturisme.

Anul acesta suma care trebuie să fie încasată de la locuitorii municipiului Târgu Jiu este de peste 24 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS