1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Local CEO și-a propus să renunțe la 700 de salariați în 2021

CEO și-a propus să renunțe la 700 de salariați în 2021

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au programată vineri prima ședință a Comisiei mixte de anul acesta. Principala temă de discuție între partenerii sociali este acordarea de ajutoare financiare pentru salariați cu probleme de sănătate. Acestea sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Personalul care suferă de diferite boli, chiar și cronice sau care trebuie să sufere anumite intervenții chirurgicale poate solicita acordarea unui ajutor financiar de la angajator. Sumele pot ajunge de la câteva sute la câteva mii de lei pentru fiecare salariat.

Și organizațiile sindicale pot să acorde sume de bani unora dintre membrii care solicită acest lucru în baza unor documente medicale.

În afara discuției dintre sindicate și administrație pe tema acordării de sume de bani pentru salariații bolnavi se va discuta și pe marginea programului de reducere de personal, precum și despre proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli pentru anul în curs.

Administrația a anunțat că vor pleca 700 de salariați

Potrivit Planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, anul acesta numărul de salariați se va reduce cu 700, din totalull de 12.000.

Obiectivul administrației companiei energetice este ca salariații să fie scoși din sistem prin pensionare. Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia au declarat că vor solicita o situație cu angajaii care sunt în situația de a ieși la pensie în 2021.

„După ce vom trece de discuțiile privind alocarea de ajutoare financiare, vor solicita lămuriri cu privire la planul de renunțare la 700 de salariați.

Este important să vedem dacă vor fi toți pensionați sau se va apela la un program de disponibilizări colective cu acordarea de plăți compensatorii. Poate va fi nevoie de acordarea de venit de completare și va fi astfel nevoie de o Ordonanță de Guvern. Trebuie să existe o protecție socială.

Avem nevoie să știm și cum va arăta Bugetul și fondul de salarii pe 2021, să știm cum vor fi negocierile pentru creșteri de salarii. Va fi o primă întâlnire între sindicate și administrație”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Real Madrid și Manchester City și-au menținut statutul de...

Real Madrid a câştigat printr-un gol marcat pe final...

ȘTIRI GdS

Gorj: Unitate de cazare din Cărbunești, amendată de Garda...

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat miercuri verificări la o societate cu activitate de cazare din orașul Târgu Cărbunești, care ar incinera ilegal...

Câți elevi și profesori doljeni au fost confirmați cu...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate 67 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică a județului Dolj...

Tragedie în Olt: Tânăr de 20 de ani, găsit...

Tragedie în Olt: În această dimineață, un tânăr de 20 de ani a fost găsit mort lângă un un autoturism răsturnat, în apropierea căii...

Un pieton a ajuns la spital în urma unui...

În această dimineață un pieton a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier în orașul Băbeni Potrivit primelor informații oferite de...

A început vaccinarea profesorilor din Dolj

Ieri a început vaccinarea cadrelor didactice din judeţul Dolj. Ieri a fost prima zi de vaccinare în centrul special deschis în Craiova special pentru...

Primăria Craiova, obligată să vândă chiriaşilor apartamentul cu 38...

Primăria Craiova, obligată să vândă chiriaşilor apartamentul cu 38 de mii de euro