21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEO și-a propus să renunțe la 700 de salariați în 2021

CEO și-a propus să renunțe la 700 de salariați în 2021

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au programată vineri prima ședință a Comisiei mixte de anul acesta. Principala temă de discuție între partenerii sociali este acordarea de ajutoare financiare pentru salariați cu probleme de sănătate. Acestea sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Personalul care suferă de diferite boli, chiar și cronice sau care trebuie să sufere anumite intervenții chirurgicale poate solicita acordarea unui ajutor financiar de la angajator. Sumele pot ajunge de la câteva sute la câteva mii de lei pentru fiecare salariat.

Și organizațiile sindicale pot să acorde sume de bani unora dintre membrii care solicită acest lucru în baza unor documente medicale.

În afara discuției dintre sindicate și administrație pe tema acordării de sume de bani pentru salariații bolnavi se va discuta și pe marginea programului de reducere de personal, precum și despre proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli pentru anul în curs.

Administrația a anunțat că vor pleca 700 de salariați

Potrivit Planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, anul acesta numărul de salariați se va reduce cu 700, din totalull de 12.000.

Obiectivul administrației companiei energetice este ca salariații să fie scoși din sistem prin pensionare. Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia au declarat că vor solicita o situație cu angajaii care sunt în situația de a ieși la pensie în 2021.

„După ce vom trece de discuțiile privind alocarea de ajutoare financiare, vor solicita lămuriri cu privire la planul de renunțare la 700 de salariați.

Este important să vedem dacă vor fi toți pensionați sau se va apela la un program de disponibilizări colective cu acordarea de plăți compensatorii. Poate va fi nevoie de acordarea de venit de completare și va fi astfel nevoie de o Ordonanță de Guvern. Trebuie să existe o protecție socială.

Avem nevoie să știm și cum va arăta Bugetul și fondul de salarii pe 2021, să știm cum vor fi negocierile pentru creșteri de salarii. Va fi o primă întâlnire între sindicate și administrație”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS