14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de oi găsite moarte, în Olt. Ciobanul este de negăsit

Zeci de oi găsite moarte, în Olt. Ciobanul este de negăsit

În această dimineață zeci de oi au fost găite înecate într-un pârâu alimentat de precipitaţiile din ultima perioadă, în localitatea Bobiceşti din judeţul Olt. Ciobanul, un bărbat de peste 50 ani din Corbeni – Balş, care avea oile în grijă este de negăsit.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Olt, în urmă cu aproximativ 30 de minute, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicesti au fost sesizați cu privire la faptul că în pârâul din localitate sunt mai multe oi înecate. De asemenea, persoana care a sesizat a menționat că nu cunoaște unde este ciobanul care avea oile în grijă. Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru a efectua cercetări.

Ciobanul este de negăsit ”O fi sub oi, o fi fugit, s-o fi speriat….“

Familia Trăistaru are o fermă de animale în localitate, fermă cu peste 500 oi şi peste 100 capre. Ciobanul care a dispărut avea grijă, împreună cu proprietarii, de toate aceste animale. Ciobanul pleca cu turma de la fermă în fiecare dimineaţă şi se întorcea cu animalele în jurul orei 17,00. De obicei, a declarat pentru „Adevărul“ Mariana Trăistaru, soţia fermierului, ciobanul era ajutat de către membrii familiei, fiind atât de multe animale. Ieri, însă, proprietarii au avut cumpărături de făcut, pentru un parastas, aşa că au ajuns târziu acasă. Văzând că ciobanul nu a adus oile, au plecat în căutarea lor. Au crezut că le-au găsit pe toate, nu şi pe cioban, însă în această dimineaţă au observat că zeci de animale lipsesc. 

„Aseară, fiind negură, nu ne-am dat seama că lipsesc. Am crezut că ciobanul a fugit, că ne-a lăsat baltă. De dimineaţă am văzut că lipseşte berbecul ăla, oaia aia… Şi le-am luat la numărat, aşa am văzut că nu sunt toate. (…) Le-am găsit moarte în Burlui, iar pe cioban, niciunde. Bâta lui era deasupra oilor, dar n-am umblat, am anunţat Poliţia. O fi sub oi, o fi fugit, s-o fi speriat….“, a spus, îngrijorată, femeia, care aşteaptă de acum veşti de la soţ. Poliţia a fost anunţată şi a demarat căutările.

Ciobanul căutat este un bărbat de peste 50 ani, din Corbeni – Balş. Avea grijă de animalele familiei Trăistaru de aproximativ două săptămâni, „de la Sfântul Ion“, potrivit Marianei Trăistaru. A mai lucrat, însă, şi în trecut pentru aceiaşi fermieri şi pentru alţi proprietari din zonă, deşi nu era foarte statornic, a mai spus femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS