10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolițiștii se pregătesc să protesteze din nou și în Gorj

Polițiștii se pregătesc să protesteze din nou și în Gorj

Polițiștii pregătesc noi proteste la Târgu Jiu, nemulțumiți fiind de plafonarea salariilor.

Guvernul a anunțat că anul acesta vor fi înghețate lefurile personalului din instituțiile publice. Mai mult decât atât, va avea loc o analiză și la nivelul companiilor de stat.

Decizia guvernului de a plafona salariile în 2021 a nemulțumit diferite categorii de bugetari.

Sindicatul Europol anunță proteste

Unul dintre sindicatele polițiștilor, Europol, a anunțat că și municipiul Târgu Jiu se va afla pe harta localităților unde vor fi organizate proteste în perioada următoare.

În Gorj, Sindicatul Europol este condus de polițistul Marian Stroe. Acesta a spus că nu numai că salariile nu trebuie să fie înghețate, ci ar trebui să fie majorate cu 17%, potrivit înțelegerilor din trecut.

„Noi nu cerem nimic, decât să se respecte legea. Legea spune că avem planificată o creștere de salarii. Acum se vine cu această plafonare de salarii. Oamenii sunt nemulțumiți. În condițiile în care ni se va cere să ieșim în stradă vom ieși. Ultima dată a fost în decembrie, în centrul orașului Târgu Jiu. Am ajuns să avem salarii mai mici decât polițiștii locali. Ori polițiștii locali sună tot la 112 după noi, când nu mai au ce să facă”, a declarat Marian Stroe, președintele Europol Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS