6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: A crescut numărul persoanelor controale de poliție în pandemie

Gorj: A crescut numărul persoanelor controale de poliție în pandemie

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 13 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 259 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate peste 1.800 de persoane

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.800 de persoane, 94 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și peste 230 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 28.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Săptămâna trecută, media de persoane verificate era de 1.000 – 1.200.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS