3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin primăvară, alt operator va ridica gunoiul craiovenilor

Din primăvară, alt operator va ridica gunoiul craiovenilor

În sfârșit, Master Planul de Deșeuri intră pe ultima sută de metri. Iridex va fi noul operator care va prelua activitatea de salubrizare și în orașul Craiova.

Acesta operează deja în județ de la sfârșitul anului 2018. Autoritățile locale craiovene și cele din administrația județului dau asigurări că în două luni, Iridexul va lua locul Salubrității, SRL-ul care colectează acum gunoiul în Craiova.

Platforme de gunoi/foto:arhiva GdS

“Din luna aprilie, va intra noul operator, Iridex. Avem asigurări că taxa de salubrizare nu crește. La acest moment, noi suntem în discuții cu operatorul de două luni și discuțiile decurg bine. Vom avea și un Regulament nou pentru colectarea selectivă. Populația care va colecta selectiv să plătească mai puțin pentru gunoi. Pentru ceilalți urmează să impunem niște sancțiuni.

Regulamentul va fi aprobat într-o ședință de Consiliu Local, în viitorul apropiat. Am stabilit foarte clar cu noul operator să nu crească taxa de salubrizare. Iridex va intra pe tot orașul începând cu luna aprilie, atât pe containerele îngropate, dar și pe vechile platforme. Încercăm ca în aceste luni să finalizăm pe cât se poate și platformele îngropate. Acolo unde nu se poate mergem pe sistemul clasic până la implementarea noului sistem”,

a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

După mai multe prelungiri, Master Planul se apropie de final

Conform Master Planului de deșeuri în Craiova trebuie să apară 438 de platforme de gunoi, care să conțină 759 de containere îngropate. La acest moment constructorul a finalizat peste 220 de platforme. Alte locații, în jur de 90 i-au fost predate de către autorități. La acest moment a trecut un an de la montarea primelor containere îngropate în Craiova. Contractul este deja la cea de-a patra prelungire, iar locuitorii urbei așteaptă implementarea noului sistem. Constructorul a primit în ultima perioadă pe bandă rulantă aproape toate locațiile destinate platformelor îngropate. Într-un interval scurt de timp, firma EWT trebuie să construiască un număr mai mare de platforme și să se apropie de finalul lucrărilor. Chiar dacă nu vor reuși acest lucru, operatorul de salubritate Iridex va prelua ridicarea gunoiului din primăvară.

Din cele precizate de autoritățile locale, Iridexul va ridica gunoiul de pe platformele îngropate cu utilajele noi. Pe vechile platforme și în cartierele de case se va merge pe sistemul clasic, colectare cu autogunoiere.

Utilaje
Utilaje

Salubrizarea Craiovei, delegată IRIDEX-ului

Autoritățile județene pregătesc modificarea contractului de delegare. Activitatea de salubrizare urmând să fie preluată și în Craiova de operatorul care a câștigat licitația pe Master Planul de deșeuri.

“La acest moment constructorul a finalizat peste 220 de platforme. Acestuia i-au mai fost predate încă alte 80 – 90 de locații. Într-adevăr, există discuții cu operatorul. Și reprezentanții Consiliului Județean Dolj au fost prezenți la discuțiile dintre administrația locală craioveană și reprezentanții IridexADI Eco Dolj pregătește proiecte de hotărâre care vor intra pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din aceată lună. Este vorba despre un proiect de hotărâre prin care se modifică contractul de delegare și care să delege Iridex-ului salubrizarea în orașul Craiova. Acest lucru se va întâmpla în următoarele luni”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Container

Până la închiderea ediției nu am putut obține un răspuns de la operatorul de salubrizare, Iridex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS