1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj CEO vrea să formeze profesional 600 de tineri în următorii ani

CEO vrea să formeze profesional 600 de tineri în următorii ani

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că va forma profesional până în 2025 un număr de 600 de tineri. Aceștia le vor lua locul specialiștilor care urmează să se pensioneze din minerit și nu numai.

Astfel, în ultimii trei ani, Complexul Energetic Oltenia şi-a îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului dual şi profesional, reprezentând una dintre acțiunile de responsabilitate socială  ale companiei.

CE Oltenia se implică în susținerea învățământului dual prin înființarea de clase în zonele în care compania are sucursale energetice și unități miniere, în scopul asigurării de personal calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice companiei.

În anul 2020, CE Oltenia a încheiat 6 contracte de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual cu: Colegiul Tehnic Motru, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari, Colegiul Tehnic Mătăsari, Liceul Energetic Craiova, Liceul Tehnologic Bâlteni și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani.

Elevi la învățământul dual 

Contractele au fost încheiate pentru domeniile de pregătire: mecanic pentru calificările de sudor și mecanic utilaje şi instalaţii în industrie; electric pentru calificările de electrician exploatări miniere, electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice.

Un număr de 157 elevi s-au înscris la învățământ profesional dual în anul 2020 și vor absolvi studiile în anul 2023.

Pe durata celor trei ani de studiu, CE Oltenia asigură bursă lunară, premii pentru stimularea performanței pentru primii cinci elevi merituoși din fiecare clasă, examinare de medicina muncii și analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică, echipament individual de protecție pe perioada pregătirii practice, echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei, prioritate la angajare după absolvire, oportunități de dezvoltare alături de companie.

Susțin învățământul profesional

Deopotrivă, Complexul Energetic Oltenia este implicat și în susținerea învățământului profesional de stat pentru calificarea tinerilor.

CE Oltenia a încheiat șase contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu Colegiul Tehnic Motru, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Gheorghe Tătărăscu Rovinari, Liceul Tehnologic Bâlteni, Liceul Tehnologic Turceni și Colegiul Tehnic Mătăsari, pentru calificarea unui numar de 205 elevi, dintre care 69 de elevi au absolvit in anul 2020.

„În perioada 2021-2025, CE Oltenia va încheia contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu instituții de învățământ, pentru calificarea a 600 de tineri în domeniile de pregătire mecanic, electric și electromecanic.

La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învățământului, din județele Gorj și Dolj, s-a făcut în corelare cu numărul de angajați din sucursalele energetice și unitățile miniere, cu vârsta medie a angajaților și cu necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală energetică și unitate minieră, pornind de la estimările privind pensionarea personalului în perioada 2021–2025”, conform Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Unitate de cazare din Cărbunești, amendată de Garda...

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat miercuri verificări...

ȘTIRI GdS

Gorj: Unitate de cazare din Cărbunești, amendată de Garda...

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat miercuri verificări la o societate cu activitate de cazare din orașul Târgu Cărbunești, care ar incinera ilegal...

Câți elevi și profesori doljeni au fost confirmați cu...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate 67 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică a județului Dolj...

Tragedie în Olt: Tânăr de 20 de ani, găsit...

Tragedie în Olt: În această dimineață, un tânăr de 20 de ani a fost găsit mort lângă un un autoturism răsturnat, în apropierea căii...

Un pieton a ajuns la spital în urma unui...

În această dimineață un pieton a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier în orașul Băbeni Potrivit primelor informații oferite de...

A început vaccinarea profesorilor din Dolj

Ieri a început vaccinarea cadrelor didactice din judeţul Dolj. Ieri a fost prima zi de vaccinare în centrul special deschis în Craiova special pentru...

Primăria Craiova, obligată să vândă chiriaşilor apartamentul cu 38...

Primăria Craiova, obligată să vândă chiriaşilor apartamentul cu 38 de mii de euro