12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘefi interimari pentru Consiliul de Supraveghere al CEO

Șefi interimari pentru Consiliul de Supraveghere al CEO

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) va avea membri interimari noi. Este necesară numirea de noi membri în Consiliul de Supraveghere al CEO în urma vacantării posturilor ca urmare a încetării de drept a mandatelor lui Alex-Răzvan Ionescu și Iulian Vasile Popescu.

Au mai depus cereri de renunțare la mandate Dumitru Mărculescu și Constantin Săceanu. Durata mandatelor pentru noii șefi interimari va fi până la selecția de noi membri în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Va fi stabilită indemnizația și forma contractului de mandat. Numirea de noi membri interimari va avea loc în ședința Adunării Generale a Acționarilor din Gorj, în data de 11 februarie.

Selecția o face firma de recrutare Fox din București

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că este în derulare un contract cu o firmă de recrutare, în vederea selecției de șefi pentru Consiliul de Suoraveghere, astfel încât să fie încheiată starea de interimat. Firma care desfășoară procesul de recrutare a viitoarei conduceri a Complexului Energetic Oltenia este FOX Management Consultants SRL din București. Vor fi selectați șefi atât pentru Consiliul de Supraveghere și pentru Directorat.

„Pentru selecţia membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2016, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a organizat proceduri de achiziţie a serviciilor unei firme specializate pentru identificarea și recrutarea de personal de conducere, cu respectarea legislaţiei aplicabile în domeniul achiziţiilor publice.

În urma derulării şi atribuirii procedurilor de achiziţie, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a încheiat contracte de servicii cu S.C. Fox Management Consultants S.R.L. având ca obiecte servicii de recrutare de personal în vederea selecţiei membrilor Consiliului de Supraveghere al Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A și servicii de recrutare de personal în vederea selecţiei membrilor Directoratului Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2016. Între Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. și S.C. Fox Management Consultants S.R.L. nu au mai existat relații contractuale până în prezent”, conform unui comunicat al Complexului Energetic Oltenia.

La nivel local s-a vehiculat că lista cu noii șefi e deja stabilită de acționarul principal și selecția oficială este o formalitate.

Actuala componență a CS și a Directoratului

În momentul de față, atât Consiliul de Supraveghere, cât și Directoratul funcționează în formule reduse. Din Consiliul de Supraveghere fac parte următorii: Ionuț Cosmin Mitrică, Constatin Vlad, Alexandru Marcoci, Cornel Mădălin Eftenoiu și Petre Mădălin Georgescu.

Consiliul de Supraveghere funcționa de regulă cu 7 membri și acum are numai cinci. De asemenea, Directoratul numără 4 membri în loc de 5. Este vorba de Daniel Burlan, președinte, respectiv Constantin Bălășoiu, Iustin Grigore Popescu și Lăcrămioara Pintea-Diaconu, membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS