3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Câini otrăviţi în curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova

Câini otrăviţi în curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova

Otrăvire unor câini în curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova a iscat discuții aprinse între o iubitoare de animale și conducerea unității sanitare. Prima acuză conducerea că ar fi ordonat otrăvirea patrupedelor. În replică, reprezentanții spitalului susțin că dimpotrivă, îngrijesc acești câini și chiar încearcă să-i salveze, suportând cheltuielile cu tratamentul lor.

Incident grav în curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova. O iubitoare de animale acuză conducerea spitalului că ar fi otrăvit cățeii care sălășluiau în curtea instituției sanitare de foarte mulți ani. Femeia spune că patrupedele au fost otrăvite cu rea intenție. Incidentul s-ar fi petrecut în perioada 12-13 ianuarie 2021. Este vorba despre doi câini care au fost găsiți agonizând în urmă cu câteva zile în curtea spitalului. Aceștia erau hrăniți de către personalul angajat și erau adăpostiți în niște cotețe improvizate.

Adăpost

“Vă rog să-mi spuneți cine a ordonat otrăvirea câinilor din curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova.
Conducerea spitalului a ordonat și angajații s-au conformat cu bucurie sau ați chemat hingherii, că au mai multă experiență?
În lumea civilizată se face terapie cu animalele în spitale, iar în România se omoară prin metode barbare?
Oare pacienților și vizitatorilor le face bine să vadă în curtea spitalului niște animale care mor în chinuri?
Ce zic medicii care prin jurământul lui Hipocrate au promis să-și ferească pacienții „de orice daună sau violență”? Daunele psihice nu conteaza?
Este incredibil și trist că în 2021, într-o țară membră a Uniunii Europene, românii consideră faptele astea „normale”,”, spune Alina Rîmbu, într-o sesizare transmisă pe adresa redacțiie GdS.

Femeia se implică în salvarea câinilor și a altor animale, în strângerea de fonduri pentru tratamentul și îngrijirea acestora. Nu se știe ce otravă a fost folosită și dacă animalele au fost otăvite intenționat sau este un simplu accident.

Angajații spitalului îi tolerează pe căței și a încercat să-i salveze

Reprezentanții spitalului din acuzați devin acuzatori. Ei susțin că, dimpotrivă nici un angajat nu ar face așa ceva. Angajații spitalului chiar s-au implicat în salvarea câinilor. Au strâns banii ca să ducă cei doi câini la un cabinet veterinar.

„ Acuzațiile sunt nefondate. Conducerea unității nu a ordonat așa ceva, otrăvirea acestor animăluțe. Din contră, noi am îngrijit acești câini. În fapt, câinii sunt îngrijiți de către angajați și noi nu putem să le interzicem să-i hrănească. Într-adevăr doi căței au fost găsiți agonizând în curtea spitalului, dar noi am făcut tot ce este posibil să îi salvăm. Nu am chemat nici hingherii, așa cum suntem acuzați. Unul dintre căței este de 10 ani în curtea spitalului, iar cel de-al doilea este foarte frumos. Nu știm cine le-a făcut rău. Trebuie înțeles că noi nu aveam motiv să le facem rău. Direcorul de îngrijiri al spitalului chiar a plătit pentru tratamentul lor. A suportat cheltuielile de la Clinica veterinară, unde cei doi căței se găsesc și la acest moment. Nu conducerea spitalului este responsabilă de această faptă. Trebuie luat în calcul faptul că în curtea clinicii intră mulți oameni. Acești doi căței erau întreținuți ca și cum ar fi într-o curte privată. Directorul de îngrijiri a pus bani, a adunat de la colegi suma de 2.000 de lei pentru salvarea acestor cățeluși. Acuzațiile nu-și au rostul”, a precizat reprezentantul Spitalului de Neuropsihiatrie, Anca Tudor.

Cheltuieli susținute de reprezentanții Spitalului pentru salvarea câinilor

În acest moment cei doi câini, care au fost otrăviți, se găsesc sub tratament la o Clinică veterinară din Craiova. Reprezentanții spitalului au plătit toate costurile și speră ca animalele să-și revină cât mai repede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC...

ȘTIRI GdS

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj.

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.