6 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Evaluarea activității IJJ Dolj și G.J.Mb. Craiova pentru anul 2020

Evaluarea activității IJJ Dolj și G.J.Mb. Craiova pentru anul 2020

La sediul celor două unităţi de jandarmi, a avut loc , astăzi, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, în anul 2020, potrivit unui comunicat IJJ Dolj.

După prezentarea materialelor de bilanţ de către comandanţii celor două unităţi de jandarmi, gl. bg. dr. Constantin Florea – I.J.J. Dolj şi col. Cosmin Mirea – G.J.Mb. Craiova, participanţii la activitate au adresat mesaje jandarmilor doljeni prin care au reliefat aprecierea privind rezultatele obţinute în perioada analizată.

În încheiere, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a făcut aprecieri pozitive faţă de activitatea desfăşurată de cele două unităţi în anul 2020 şi a prezentat cele mai importante direcţii de acţiune ale Jandarmeriei Române pentru anul 2021.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Având în vedere contextul generat de instituirea stării de urgenţă/alertă ca urmare a evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea virusului COVID-19, obiectivul primordial al celor două unităţi, în anul 2020, l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost – eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale, se arată în comunicat.

I.J.J. DOLJ

În anul 2020 jandarmii din cadrul IJJ Dolj au executat 20.998 misiuni de ordine publică, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii. Pe timpul misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat au fost constatate independent 93 de infracţiuni cu 96 de autori şi au fost aplicate 3.228 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.802.850 lei, din care 1672 avertismente scrise, potrivit comunicatului.

Au fost puse în executare 1425 de mandate de aducere pe raza judeţului Dolj, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare, iar prin sistemul naţional unic apel de urgenţă „112” jandarmii din cadrul I.J.J. Dolj au intervenit în 75 situaţii, precum şi la 41 alte solicitări telefonice directe din partea cetăţenilor cărora s-au dat curs în mod operativ.

Totodată, pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 65 activităţi de prevenire a faptelor antisociale în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice, dar şi pe timpul desfăşurării misiunilor specifice şi a unor jocuri sau competiţii sportive la care efectivele unităţii au fost angrenate, atât independent, cât şi în colaborare cu instituţiile partenere.

Un obiectiv al conducerii unităţii a fost determinat de necesitatea atragerii de fonduri europene nerambursabile pentru diferite investiţii, personalul structurilor operative şi de suport desfăşurând activităţi susţinute pentru finalizarea proiectului Bune practici în lupta împotriva comerţului ilicit cu ţigarete în scopul protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene.

În prezent, la nivelul unităţii sunt constituite echipe de implementare şi grupuri de lucru pentru 2 proiecte ce se află în implementare şi anume proiectul “Prevenirea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj și Lom, Montana“, cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, Axa prioritară 3 – O regiune sigură, prin încheierea unui acord de parteneriat cu Consiliul Județean Dolj ca lider de proiect și I.S.U. Dolj, partener şi proiectul „Creşterea eficienţei energetice, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru transportul agentului termic şi a apei calde menajere la clădirea 45-19-08 Craiova”, derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, POR/2017/3/3.1/B/SUERD/1, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B – clădiri publice, sprijinirea eficienţei energetice.

G.J.Mb. CRAIOVA

În anul 2020 jandarmii din cadrul GJMb Craiova au executat 7.562 misiuni de ordine publică, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii, în toată zona de competenţă, fiind constatate 118 de infracţiuni cu 103 de făptuitori, au fost aplicate 2.628 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.540.440 lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 28.307 lei şi au fost puse în executare 117 de mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare.

Totodată pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 47 activităţi de prevenire a violenţei în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice dar şi pe timpul desfăşurării unor jocurilor şi competiţiilor sportive la care unitatea a participat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Premierul Florin Cîţu: Salariile bugetarilor au fost îngheţate

Premierul Florin Cîţu a precizat că salariile bugetarilor au...

ȘTIRI GdS

Gorj: Un bărbat și-ar fi înjunghiat mortal soția, după...

Un bărbat, de 61 de ani, din comuna gorjeană Scoarța, și-ar fi înjunghiat azi mortal soția, după care a încercat să se sinucidă. Femeia...

Trei bărbați din Gorj, morți de coronavirus

Încă trei decese provocate de coronavirus au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului, este următoarea: 853 de persoane în carantină...

Zeci de oi găsite moarte, în Olt. Ciobanul este...

În această dimineață zeci de oi au fost găite înecate într-un pârâu alimentat de precipitaţiile din ultima perioadă, în localitatea Bobiceşti din judeţul Olt....

7 autobuze Mercedes Benz au ajuns la Râmnicu Vâlcea

Cele 7 autobuze Mercedes Benz achiziţionate cu fonduri europene au ajuns la Râmnicu Vâlcea. Procedura de selecţie a furnizorului acestor autovehicule a fost demarată în...

Dolj: 48 de cazuri noi de COVID-19

Prefectura Dolj a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost depistate alte 48 de cazuri noi de COVID-19, din 459 de teste...

Avarie la o conductă de apă din Târgu Jiu

O avarie s-a produs miercuri la una din conductele de alimentare cu apă din Târgu Jiu. Aparegio Gorj anunță că echipele Centrului Târgu-Jiu vor...