24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal30.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt necesare pentru a doua etapă de imunizare

30.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt necesare pentru a doua etapă de imunizare

Zeci de mii de doze de vaccin anti-COVID sunt necesare în județul Gorj pentru cea de-a doua etapă a vaccinării. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj necesarul este de peste 30.000 de doze.

În acest moment se fac pregătiri intense pentru etapa a II-a de vaccinare. La nivelul judetului Gorj au fost stabilite 20 de centre de vaccinare (19 centre de vaccinare fixe si un centru de vaccinare mobil). Pentru că în acest moment este în plină desfășurare etapa I de vaccinare (personalul medical și social), din cele 20 de centre de vaccinare funcționează 8 centre, amenajate în cadrul unităților spitalicești.

Pentru etapele a II-a si a III-a de vaccinare vor fi active 15 centre de vaccinare fixe și un centru de vaccinare mobil, explicația fiind că din cele 20 de centre stabilite, 4 vor deveni inactive pentru că sunt amenajate în spitale suport COVID.

În ceea ce privește centrele de vaccinare, Direcția de Sănătate Publică Gorj și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției vor efectua în permanență analize și vor suplimenta centrele de vaccinare dacă este cazul, astfel încât toate persoanele care doresc să se vaccineze să o poată face cu ușurintă.

Au fost centralizate datele

În etapa a II-a de vaccinare se încadrează persoanele care prezintă grad ridicat de risc precum și personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie, esențiale. „Pentru că ne dorim ca procesul de vaccinare să se desfășoare în condiții optime, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj a transmis instituțiilor și operatorilor economici care își desfășoară activitatea în domeniile cheie, esențiale, solicitări privind estimarea dozelor de vaccin necesare pentru imunizare.

Datele au fost centralizate și transmise către Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare

Datele au fost centralizate și transmise către Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare. În acest moment estimăm că pentru desfășurarea etapei a II-a de imunizare vom avea nevoie de aproximativ 30.000 de doze, dar această estimare poate varia pentru că, pe măsură ce procesul de imunizare avansează, avem convingerea că vor exista din ce în ce mai multe persoane care vor înțelege cât de importantă este imunizarea pentru stoparea lanțului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Adresăm rugămintea tuturor cetățenilor să se informeze doar din surse sigure în ceea ce privește vaccinul și procesul de vaccinare în general. În acest sens Guvernul României a creat o pagină de Facebook (RO Vaccinare) unde putem găsi cu ușurintă informațiile de care avem nevoie. Vaccinarea nu este obligatorie, este un act liber consimțit!”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS