22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Județean încheie vaccinarea angajaților care au optat pentru acest lucru

Spitalul Județean încheie vaccinarea angajaților care au optat pentru acest lucru

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu finalizează marți vaccinarea angajaților care au optat pentru acest lucru. Este vorba de aproape 700 de persoane care au optat pentru a li se administra vaccinul anti-coronavirus.

La nivelul unității medicale mai sunt disponibile doze de vaccin împotriva coronavirusului, însă acestea vor fi administrate altor categorii de personal din domeniul medical sau care au legătură cu domeniul medical. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, se află în lotul cu ultimii salariați care se vor vaccina marți.

„În total am avut pe listă 694 de angajați din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, din totalul celor 1.332 de salariați. Noi avem programări în continuare – sunt în medie 100 în fiecare zi. Eu am fost programat pentru vaccinare marți, când terminăm vaccinarea cu personalul din spital, personal care a optat pentru acest lucru. Vom continua să vaccinăm personal din cabinet medicale, laboratoare, farmacii”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul unității medicale din Târgu Jiu.

Mai comandă 350 de doze

Dumitru Vienescu a mai spus că angajații Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu care nu au dorit să se vaccineze în prima etapă se pot înscrie în continuare pe platforma online și se va stabili când vor fi programați pentru vaccinare. În zilele următoare vor ajunge la Spitalul Județean încă 350 de doze de vaccine anti-COVID.

De asemenea, Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că niciunul dintre salariații unității medicale nu a prezentat efecte secundare după administrarea vaccinului. Au existat însă câțiva salariați care au declarat că aveau diferite alergii și care nu au mai intrat la vaccinare.

„Eu am fost printre primii care și-a făcut vaccinul. Colegii mei și-au făcut și își fac și ei vaccinul care mai sunt programați. Nu a avut nimeni efecte adverse. Durere ușoară la locul vaccinării. Nimic serios. Totul a fost bine. Și eu m-am vaccinat și nu am avut nimic”, a precizat medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Județul Gorj nu mai are localități în scenariul roșu

Județul Gorj continuă să se mențină în zona verde, având un număr redus de cazuri de coronavirus, raportat la alte zone din țară. Astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în județ nu mai este nicio localitate în scenariul roșu. Comuna Căpreni are o incidență de 2,99 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Localitatea respectivă numără însă doar 2.000 de localnici și are 6 cazuri de coronavirus. Conform Direcției de Sănătate Publică Gorj, în județ sunt în continuare 12 localități în scenariul galben, între care și orașul Novaci, restul fiind comune.

Municipiul Târgu Jiu este în scenariul verde cu o incidență de 0,96 de cazuri de COVID la mia de locuitori în ultimele 14 zile(91 de persoane infectate). Sunt și 12 localități care nu mai înregistrează cazuri de coronavirus. În Gorj incidența este de 0,74 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile(266 de cazuri, din care 9 la copii).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS