15.4 C
Craiova
miercuri, 27 octombrie, 2021
Știri de ultima orăLocalVânător plecat la braconat, prins de polițiști

Vânător plecat la braconat, prins de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari s-au sesizat joi cu privire la faptul că, un autoturism de teren, la vederea organelor de poliție a demarat în viteză pe o uliță din comuna Negomir.

Întrucât nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști, s-a procedat la urmărirea autovehiculului cu mijloacele speciale de avertizare, luminoase si sonore, acesta pătrunzând pe DJ 674B Negomir, moment în care, la trecerea peste un pod, din partea dreapta a autoturismului, polițiștii au observat că ar fi fost aruncată o armă de vânătoare, iar autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat.

S-a constituit echipa operativă la nivelul IPJ GORJ, care a efectuat cercetarea la fața locului, iar în șanțul fluvial aferent Văii Artanului a fost identificată arma de vânătoare cu țeavă ghintuită, calibrul 7×64 și patru cartușe de vânătoare cu glonț, calibrul aferent, prevăzută cu lunetă și lanternă.

Amendă peste amendă

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizată pentru a purta și folosi arme letale de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, iar arma de vânătoare și cele patru cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de bărbat, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ciucă: Îmi voi juca şansa până la capăt. Nu-mi...

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat miercuri că îşi...

ȘTIRI GdS