10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicatele din învățământ cer vaccinarea profesorilor și a copiilor, înainte de revenirea în sălile de clasă

Sindicatele din învățământ cer vaccinarea profesorilor și a copiilor, înainte de revenirea în sălile de clasă

Liderii de sindicat ai profesorilor din județul Gorj cer ca toate cadrele didactice și elevii să fie vaccinați înainte de reluarea cursurilor față în față.

Potrivit lui Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, înainte de vaccinare ar fi normală realizarea unei testări, pentru a nu se administra vaccinul celor care sunt infectați sau care prezintă deja anticorpi.

Acest lucru ar fi practic imposibil în județul Gorj, având în vedere că sunt peste 4.500 de cadre didactice și nedidactice și peste 47.000 de elevi.

În județul Gorj se realizează sub 200 de teste pentru depistarea coronavirusului. Așadar, va fi foarte greu de pus în practică solicitarea liderilor de sindicat din învățământul preuniversitar, mai ales că în județ au ajuns până acum abia sub o mie de vaccinuri anti-COVID. Acestea sunt destinate exclusiv personalului medical din cele opt spitale din județul Gorj. 

Profesorii și-au plătit din buzunar instruirea pentru online 

Sindicalistul Constantin Huică, care este și profesor la unul din cele mai mari colegii naționale din Târgu Jiu, respectiv Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, a mai declarat că dascălii și-au plătit din propriul buzunar instruirile pentru cursurile online.

„Situația este mai complicată în realitate decât se vede la televizor. Am colegi care și-au plătit instruirile pentru a participa la cursurile online. Au mai avut nevoie periodic de asistență și nu le-a dat nimeni bani pentru serviciile IT. Situația este destul de riscantă și cu revenirea la școală. Sunt pentru cursurile față în față, dar în anumite condiții. Trebuie să existe această vaccinare. Sigur, pentru cei care sunt de acord. Vedem și ce dezizie va fi luată legat de vaccinarea copiilor și de la ce vârstă. Sunt multe necunoscute legat de revenirea la școală. Vom vedea și câți profesori vor să se vaccineze. Dacă ne aducem aminte, la Târgu Jiu școlile erau deja închise când a fost luată decizia închiderii unităților de învățământ în întreaga țară. Ne aducem aminte că am avut atunci cazuri de coronavirus și la profesori și la elevi. În altă ordine de idei, cerem și respectarea legii, respectiv majorarea salariilor profesorilor conform Legii 153/2017, modificata prin OUG 135 din 14 august 2020. Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, însă creșterea a fost amânată pe fondul pandemiei de coronavirus”, a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS