14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNămeți ca pe vremuri în Rânca

Nămeți ca pe vremuri în Rânca

Zăpezile de altădată au revenit în zona turistică montană Rânca. A nins într-o singură noapte în cantități uriașe. Stratul nou de zăpadă a măsurat marți dimineață peste 50 de centimetri.

În total, înălțimea zăpezii în decor a trecut de un metru. A fost viscol puternic, iar vântul a depășit în zona de creastă 100 de kilometri la oră. În anumite zone zăpada viscolită ajunge și la 2 metri.

Drumarii au scos pe DN 67 C, între Novaci și Rânca toate utilajele din dotare, respectiv 13. S-a acționat pe toate tronsoanele cu probleme, astfel încât șoseaua să rămână deschisă, în cazul în care era necesar să se coboare sau să se urce în zona montană, acolo unde sunt în continuare cazați mulți turiști.

Din fericire, nu a fost înregistrată vreo situație de urgență și nu a fost nevoie ca în perioada de viscol vreo mașină să fie nevoită să urce la Rânca sau să coboare din zona turistică. 

Probleme cu zăpada de pe drumurile laterale 

Probleme sunt în momentul de față cu străzile laterale din stațiune. Din cauză că a nins foarte mult, străzile sunt pline cu zăpadă. Cel mai mult au ieșit, la lopată, cabanierii și proprietarii de pensiuni din Rânca și au încercat să își găsească mașinile sub stratul mare de zăpadă. Unii au și reușit, însă se anunță în continuare ninsori în zona montană, însă mai slabe.

„Foarte multă zăpadă. Administratorul pârtiilor are multă treabă să bată zăpada și să pregătească pârtiile până joi, vineri. Cu siguranță că vom avea din nou un număr mare de turiști, pentru că lumea a văzut că este foarte multă zăpadă Și nu avem zăpadă decât la munte. În rest, doar a plouat. Foarte mulți își fac planuri să meargă la Rânca în weekend. Eu sper să fie lărgite drumurile și să se intre la deszăpezit. Sper să fie găsite zone în care să mai fie amenajate parcări. Încă este timp, pentru a evita eventualele blocaje de pe șosea”, a declarat Constantin Pănescu, cabanier din Rânca și președintele Asociației Concesionarilor din zona turstică montană. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS