5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal13 utilaje de deszăpezire sunt mobilizate la Rânca

13 utilaje de deszăpezire sunt mobilizate la Rânca

Drumarii gorjeni s-au mobilizat cu utilaje în zona montană Rânca, unde sunt anunțate ninsori abundente în zilele următoare.

Județul Gorj a primit o avertizare de schimbare severă a condițiilor meteorologice și precipitații sub formă de ploaie în zona de sud și ninsori consistente în zona montană.

Este vizată în primul rând stațiunea montană Rânca, la cota 1.700. Aici sunt anunțate ninsori consistente. Chiar de azi a început să ningă și a fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire. S-a acționat cu un total de șase utilaje cu lamă. A fost răspândit și material antiderapant, pentru ca circulația autovehiculelor să se poată face în condiții, cât de cât bune.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu este pregătită să suplimenteze numărul de utilaje mobilizate pentru zona turistică Rânca, mai ales că acolo încă mai sunt persoane cazate. 

Au pregătite 13 utilaje 

Potrivit prognozelor, în partea de nord a județului Gorj vor urma căderi semnificative de zăpadă săptămâna aceasta.

Potrivit reprezentanților Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale, în momentul de față pentru zona Rânca sunt disponibile 13 utilaje de deszăpezire.

Este vorba de opt utilaje cu lamă, trei autofreze și două încărcătoare. Sunt pregătite și cantități de material antiderapant, respectiv sare și nisip, precum și clorură de calciu lichidă și solidă.

Bazele de intervenție ale Secției de Drumuri Naționale din partea de nord a județului Gorj sunt pregătite să trimită utilaje cu tot cu deservent pentru deszăpezirea DN 67C Novaci – Rânca, precum și pentru zonele unde de regulă sunt probleme atunci când sunt ninsori. Este vorba de Dealul Bujorăscu, între Târgu Jiu și Motru, Defileul Jiului și pe DN 67D.

La Rânca ar putea fi activată și o autoșenilată, care poate parcurge cu ușurință trasee cu foarte multă zăpadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS