9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai puțin de jumătate dintre angajații Spitalului Județean au optat pentru vaccinare

Mai puțin de jumătate dintre angajații Spitalului Județean au optat pentru vaccinare

Cei mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu nu vor să se vaccineze. Administrația unității medicale din Târgu Jiu a întocmit o listă cu salariații care vor să se vaccineze.

Lista vizează atât personalul medical, cât și personalul TESA. Astfel, din totalul celor 1.332 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, pe lista celor care au optat pentru vaccinare numai 550 de persoane. Este așadar vorba de mai puțin de jumătate dintre salariați, atât cadre medicale, cât și personal administrativ și auxiliar.

Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că unitatea medicală pe care o conduce este pregătită să organizeze administrarea vaccinului pentru personalul care a optat pentru acest lucru, în funcție și de programarea pe platforma online. După cum se cunoaște, în prima etapă a vaccinării vor avea prioritate cadrele medicale, aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

Se fac și se refac liste și la alte spitale

În județul Gorj, la toate cele opt spitale vor fi organizate centre de vaccinare și au fost realizare liste cu personalul care dorește să se vaccineze. Managerii unităților medicale din județ au decis ca, până la sosirea primelor doze de vaccin în județul Gorj, să reface listele pe care le au acum la îndemână, în speranța că și alți salariați, în principal cadre medicale, vor decide să opteze pentru vaccinare.

Este vorba de spitale precum cel din Motru sau Novaci. În cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi disponibil un centru cu două cabinete de vaccinare.

„Noi avem la dispoziție o listă cu 550 de salariați care au decis să se vaccineze. Este vorba de 550 de persoane, atât medici și asistente, cât și TESA. Vedem cum vor fi făcute și programările online și când vom primi dozele de vaccin. Cert este că suntem pregătiți să demarăm campania de vaccinare la nivelul unității medicale din Târgu Jiu cu persoanele din prima etapă”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Constantin Mitroi, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, a declarat că cei mai mulți salariați ai unității sunt de acord să se vaccineze, mai ales că zi de zi intră în contact cu suspecți COVID sau persoane confirmate cu coronavirus.

Vaccinarea ar începe pe 4 ianuarie

Potrivit unor surse medicale, campania de vaccinare la nivelul județului Gorj ar urma să debuteze la începutul anului viitor. Este vorba de data de 4 ianuarie 2021. Se speră ca primele doze să ajungă totuși mai repede, având în vedere că în județ există și un spital exclusiv COVID.

Este vorba de unitatea medicală de la Târgu-Cărbunești. Aici sunt internați 41 de pacienți cu coronavirus. De asemenea, sunt ocupate și toate cele 15 locuri la ATI COVID. Și la nivelul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești a fost întocmită o listă cu personalul care a optat pentru vaccinare. Pe lista respectivă se află 380 de persoane. Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești are în total 550 de angajați.

Astfel, deși lucrează într-un spital COVID, nu toți salariații vor să se vaccineze. Constantin Târziu, managerul Spitalului COVID de la Târgu-Cărbunești, a declarat că la nivelul unității vor fi disponibile două cabinet medicale. Unul va fi folosit pentru înregistrarea beneficiarilor și pentru triaj și celălalt pentru vaccinarea propriu-zisă.

„Doar 380 de persoane s-au trecut pe listă. Sigur că de bază va fi programarea online. Vedem ce vaccinuri vom primi de la Direcția de Sănătate Publică. Sperăm să se vaccineze cât mai multă lume pentru a stopa coronavirusul”, a precizat Constantin Târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS