10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe modernizează Piața de la Ciupercă

Se modernizează Piața de la Ciupercă

Încă o piață din Craiova va fi modernizată. Este vorba despre Piața de la Ciupercă.

La acest moment, comercianții de legume și fructe își vând produsele în aer liber, sub niște copertine. Prin urmare, SC Piețe și Târguri Craiova a scos bani din bugetul propriu pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea acestui spațiu destinat comercializării produselor agro-alimentare. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 515.479 de lei (inclusivTVA). Din această sumă pentru construcții vor fi alocați peste 414.022 de lei (inclusivTVA). Lucrările de modernizare ar urma să se încheie în șase luni de la deschiderea șantierului.

Piața de la Ciupercă
Piața de la Ciupercă

Așadar, în locul meselor și copertinelor improvizate, în noua piață ar urma să apară o hală metalică. Aceasta va fi închisă. Alături de hală se vor amplasa pe o dala din beton două construcții modulare. Una va fi destinată birourilor, alta grupului sanitar. Cele trei clădiri vor ocupa o suprafață de 120,66 mp.

“Hală piață cu structură metalică realizată din profile HEA şi ferme curbe din profile laminate, închideri cu panouri tabla pe latura de vest, cu golurile dintre stâlpi obturate cu grilaje metalice cu lamelă plină tip rulou, luminatoare superioare PVC cu geam simplu, acoperire cu membrană impermeabilă , birou şi grup sanitar construcții modulate pe structură metalică şi închidere cu panouri termoizolante Sandwich şi tâmplărie PVC, platformă gunoi betonata cu panouri lamelare pentru obturare vedere pe laturile de nord şi vest”, se specifică în Raportul care însoțește proiectul HCL ce va fi discutat în ședința din data de 31.12.2020.

Piața va rămâne pe același amplasament, în fața Compexului comercial, cunoscut sub denumirea „Ciupercă”, dar va avea o suprafață mai mare față de cea actuală.

Hale noi pentru comercianții din Târg

Așa vor arăta halele din Târgul Municipal

Tot la capitolul investiții, SC Piețe și Târguri a alocat bani și pentru modernizarea unei părți din Târgul Municipal, din cartierul 1 Mai. În fapt, societatea care administrează târgul va amplasa aici hale noi destinate comerțului secon-hand.

„Valoarea totală (inclusiv TVA)-2.016.161,00 lei, din care: construcţii montaj (C+M) inclusiv TVA-1.927.086,00 lei, iar durata de realizare a investiției-18 luni, din care: faze premergătoare execuției (proiectare faza Studiu de Fezabilitate+faza D.T., P.T.+D.E.)-3+3 luni, iar execuția și fazele adiacente-12 luni”, se arată în raportul care stă la baza proiectului HCL.

Târgul Municipal Craiova
Târgul Municipal Craiova

Halele vor fi destinate actualilor comercianți de obiecte și haine secon-hand și vor fi amplasate în incinta târgului pentru o perioadă de 10 ani. Aici vor fi ridicate 25 hale pe o suprafață de peste 2.508 mp. În fapt, toate tarabele improvizate vor dispărea, iar comercianții de haine și încălțăminte veche vor fi aduși în aceste hale. Aceștia însă mai au de așteptat încă un an până la finalizarea lucrărilor.

La acest moment, cele două studii de fezabilitate urmează să fie supuse spre aprobare în sedința de Consiliu Local din data de 31.12.2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS