14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaboratorul COVID de la Cărbunești, în faza obținerii avizelor

Laboratorul COVID de la Cărbunești, în faza obținerii avizelor

Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu-Cărbunești mai depinde doar de avize. Echipamentele au fost aduse la noul laborator unde se vor realiza teste pentru depistarea coronavirusului.

Și personalul a fost instruit la Craiova. Au existat mai multe sesiuni de pregătire a angajaților Laboratorului de testare de la Cărbunești, astfel încât aceștia să poată să înceapă imediat să lucreze probele recoltate de pa suspecții de coronavirus.

Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu-Cărbunești va funcționa pe lângă Spitalul COVID din localitate. Testele vor fi de mare ajutor medicilor de aici și se va acționa cu mare operativitate în tratarea pacienților. Este de amintit că Spitalul de Urgență de la Târgu-Cărbunești este singura unitate medicală exclusiv COVID de pe raza județului Gorj.

Speră să deschidă Ambulatoriul de anul viitor

Conducerea Spitalului de Urgență din Cărbunești speră să poată pune Laboratorul la dispoziția cetățenilor din localitate și pentru teste contra cost, astfel încât oamenii să nu se mai deplaseze în alte localități. De asemenea, dacă numărul de cazuri de coronavirus va continua să scadă la nivel de județ, va fi în scădere și numărul de pacienți. Prin urmare, cel mai probabil de anul viitor va apărea posibilitatea redeschiderii Ambulatoriului unității medicale. De peste o jumătate de an, pacienții cu alte afecțiuni și care nu au coronavirus nu se pot trata la unitatea spitalicească din Târgu-Cărbunești și au fost obligați să se deplaseze la Târgu Jiu sau în alte localități pentru a beneficia de servicii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS