10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Bărbat anchetat penal după ce a încercat să scoată bani de pe un card găsit

Gorj: Bărbat anchetat penal după ce a încercat să scoată bani de pe un card găsit

O patrulă de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Bumbeşti-Jiu a fost sesizată astăzi de către un cetăţean cu privire la faptul că un bărbat întreabă trecătorii cum să scoată o sumă de bani de pe un card bancar care nu îi aparţine.

În urma activităţilor de verificare a aspectelor sesizate, a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, domiciliat în comuna Schela, judeţul Gorj, care se afla în apropierea a două bancomate situate în zona centrală a localităţii, acesta menţionând că a găsit un portofel în timp ce călătorea cu trenul şi a încercat să scoată bani de pe cardul aflat în portofelul găsit.

În urma verificării portofelului aflat în posesia persoanei depistate, s-au găsit actul de identitate, un card bancar, un card de sănătate şi alte documente personale.

Jandarmii au întocmit persoanei depistate proces-verbal de constatare pentru infracţiunea de tentativă de furt, conform art. 228 Cod Penal, cu aplicarea art. 32 C.P. iar acesta a fost condus la sediul Poliţiei Bumbeşti-Jiu, pentru continuarea cercetărilor.

De reamintit faptul că „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, conform Codului Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS