10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu mai sunt localități în scenariul roșu în Gorj

Nu mai sunt localități în scenariul roșu în Gorj

În județul Gorj nu mai există nicio localitate în scenariul roșu. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în momentul de față incidența la mia de locuitori în ultimele două săptămâni este de 0,91 cazuri de coronavirus.

În perioada respective au fost depistate 328 de persoane infectate cu noul coronavirus la o populație de 358.722 de locuitori. Din numărul celor depistați cu coronavirus 16 sunt minori. Conform DSP Gorj, în momentul de față în județ nu mai sunt localități în scenariul roșu, respectiv cu peste 3 cazuri de COVID 19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Sunt numai 7 comune, din cele 70, care se încadrează în scenariul galben, adică au peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Este vorba de următoarele localități: Samarinești, Arcani, Căpreni, Câlnic, Slivilești, Bâlteni și Bengești-Ciocadia.

În municipiul Târgu Jiu unde este cea mai numeroasă populație incidența este de 1,18, adică 112 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

12 localități fără cazuri de coronavirus

În județul Gorj sunt și 12 localități în care nu au mai fost depistate cazuri de coronavirus. Acestea sunt: Roșia de Amaradia, Logrești, Jupânești, Ionești, Bărbătești, Baia de Fier, Alimpești, Săcelu, Schela, Stejari, Turburea și Văgiulești.

A scăzut și cuantumul amenzilor aplicate de polițiști, polițiștii locali și jandarmerie celor care nu respectă măsurile luate în pandemia de coronavirus. Media zilnică a amenzilor este de sub 10.000 de lei. Este de precizat însă că și numărul de teste la nivelul județului Gorj nu este unul ridicat. Se fac sub 200 de teste în fiecare zi, în cadrul laboratoarelor de stat și private.

Majoritatea probelor recoltate de la persoanele suspecte sunt analizate în cadrul Laboratorului de genetică moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Unitatea medicală a mai cumpărat un echipament cu ajutorul căruia s-ar putea dubla capacitatea de testare.

Numărul de internări, în scădere

Este de precizat că numărul de internări este, de asemenea, în scădere la nivelul celor mai mari spitale din Gorj. Este vorba de Spitalul COVID de la Târgu-Cărbunești și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. La Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești sunt ocupate 45 de paturi. Totalul de locuri disponibile este de 200.

Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență din Cărbunești, a declarat că la Secția ATI sunt internate 13 persoane. Numărul total de paturi disponibile este de 15. Medicul Constantin Târziu a spus că, din păcate, bolnavii internați la Secția ATI COVID sunt în stare gravă.

Medicii fac eforturi să îi țină în viață și folosesc inclusiv ventilatoare pentru ca pacienții să respire mai ușor. La unitatea medicală din Cărbunești, singura cu pacienți exclusiv COVID de pe raza județului, este internat și un copil cu coronaviurs. Starea de sănătate a acestuia este una stabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS