12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVIDEO / Un tramvai s-a defectat în mers, la Craiova. A avut nevoie de basculantă

VIDEO / Un tramvai s-a defectat în mers, la Craiova. A avut nevoie de basculantă

-

Un tramvai care asigura trasportul public din Craiova pe traseulul Ford și retur s-a defectat în mers, în această dimineață. Mijlocul electric de transport nu a mai pornit și a fost nevoie de intervenția basculantei, care l-a tractat spre Depou.

Conducerea RAT Craiova a precizat, pentru GdS, că tramvaiul a avut probleme la motorul electric și, pur și simplu, nu a mai pornit. „A fost o defecțiune la motorul electric. Am tractat tramvaiul cu basculanta până la Depou și am completat transportul public cu autobuze, pentru a nu afecta transportul de călători“, a declarat Marcel Tănăsescu, directorul RAT SRL Craiova.

Tramvaiele din Craiova nu sunt la prima „ispravă“ de acest gen. De când a fost reluată circulația tramvaielor (mai 2016) au existat destule cazuri în care acestea s-au defectat. Fie s-a rupt pantograful, fie au apărut diverse probleme tehnice. Tramvaiele care circulă în prezent în Bănie au peste 35 de ani vechime și sunt de mult depășite din punct de vedere fizic și moral.

O licitație pentru achiziția a 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova se află în derulare la Ministerul Dezvoltării, din ianuarie 2019. În prezent, procedura este blocată în instanță, după ce a fost contestat câștigătorul desemnat: firma Tatra-Yug din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS