11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTariful la apă-canal, majorat la 6,07 lei de luna aceasta

Tariful la apă-canal, majorat la 6,07 lei de luna aceasta

Gorjenii care beneficiază de serviciile operatorului regional Aparegio vor plăti facturi mai mari în luna decembrie. Tariful la apă-canal a fost majorat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru serviciile de apă și canal ADIA Gorj. Creșterea totală este de până într-un leu.

Prin urmare, facturile pentru luna decembrie se vor calcula la tariful de 6,07 lei pentru fiecare metru cub de apă furnizată, canalizată și epurată. Noul tarif la apă este de 2,69 de lei, iar la canal 2,88 de lei. În urma aplicării TVA de 9%, prețul total final ajunge la 6,07 lei metrul cub.

Facturile din decembrie cu prețul mai mare la apă și serviciile de canalizare vor fi primite luna viitoare. Este de precizat că majorarea de tarif a fost aprobată de ADIA cu 24 de voturi pentru și 4 abțineri. Creșterea de preț are și aviz de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, potrivit unui comunicat al Aparegio Gorj.

Conducerea societății susține că tariful la apă este pe locul 43 în clasamentul celor 45 de operatori autorizați la nivel național. Rămâne de văzut dacă cei care nu au votat pentru majorarea de tarif în ADIA vor contesta creșterea de preț

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS