10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal20 de milioane de euro, banii necesari pentru transformarea blocului S200 în Parc IT

20 de milioane de euro, banii necesari pentru transformarea blocului S200 în Parc IT

20 de milioane de euro. De atât ar fi nevoie pentru transformarea blocului S200 din centrul Craiovei într-un Parc IT.

Consiliul Județean (CJ) Dolj a semnat, astăzi, un protocol cu Universitatea din Craiova pentru a transforma blocul S200 din centrul municipiului într-un Parc IT&C. Este vorba de un spațiu de 27.000 de metri pătrați, unde „firme mici și firme mari vor avea un loc propice dezvoltării afacerilor lor“, după cum a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a mai menționat că au fost consultate ghidurile de finanțare și „atât în Strategia de Specializare Inteligentă a regiunii sud-vest Oltenia, cât și în Programul Operațional Regional 2021-2027, Programul Operațional pentru Tranziție Justă și Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzute investiții finanțabile pentru parcuri industriale și tehnologice, parcuri de afaceri sau parcuri inteligente“.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, și rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu, după semnarea protocolului privind blocul S200
Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, și rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu, după semnarea protocolului privind blocul S200

„Primul pas îl facem astăzi, când demarăm proiectul pentru Parc IT&C în zona și pe infrastructura blocului S200“, a adăugat Cosmin Vasile. El a vorbit de o investiție estimată la 20 de milioane de euro – fonduri europene, din care patru milioane de euro pentru dotarea noului Parc IT. Blocul a fost construit de Universitatea din Craiova. Lucrările au fost abandonate însă în urmă cu mai bine de zece ani, iar până în prezent instituția nu a găsit fonduri pentru finalizarea construcției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS