9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa colindat, numai cu aprobare de la DSP Gorj

La colindat, numai cu aprobare de la DSP Gorj

Obiceiurile de iarnă nu se vor mai putea desfășura în Gorj decât în condiții speciale.

În multe sate din comunele din județ se merge la colindat înainte de Crăciun.

Foarte multe persoane se strâng în grupuri și mers din gospodărie în gospodărie. Se transmit urări gazdelor, iar în schimb colindătorii primesc fructe și dulciuri. În alte zone colindătorii se strâng în diferite puncte din sat și acolo primesc daruri din partea localnicilor.

În condițiile actuale, de pandemie, acest lucru nu mai este posibil.

Cu toate acestea, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj ia în calcul elaborarea unui regulament de la localitate la localitate pentru ca obiceiurile să poată să continue.

„Fiecare solicitare va fi analizată individual, pe localități. Se desfășoară tradițiile în functie de măsurile din pandemie. Așteptăm și măsuri noi luate la nivel central. Vom primi solicitări de la primării și vom decide de la caz la caz. Obiceiurile sunt dimineata sau noaptea. Vom constitui un plan de măsuri care va fi respectat de UAT-uri. Orele diferă de la localitate la localitate. Așteptăm să vedem ce măsuri se vor lua la nivel central, pe 14 decembrie. Nu pot participa grupuri mai mari de 6 persoane. Analizăm cu primăriile intervalele orare și câte grupuri de colindători vor fi pe străzi. Se cunoaște numărul de participanți, din anii anteriori. Se cam știe câți vor fi pe străzi”, a declarat Vasile Stoian, directorul DSP Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS