19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe pregătesc pârtiile de schi din Rânca

Se pregătesc pârtiile de schi din Rânca

Pârtiile din Rânca sunt pregătite pentru sezonul de schi. În ultimele două zile a nins abundent și s-a lucrat la amenajarea pârtiilor principale din zona montană a județului Gorj.

Stațiunea este acoperită acum complet cu zăpadă, spre deosebire începutul lunii decembrie, când temperaturile au crescut imediat după ce a nins. Stratul de zăpadă măsoară între 10 și 15 centimetri. Vântul puternic a mai vânturat zăpada, însă în zona pârtiilor se acționează cu utilaje, astfel încât să se poată schia în condiții foarte bune și în siguranță.

Stratul de zăpadă are o înălțime care a permis în aceste zile să se treacă și la amenajarea pârtiei de la telescaun. Aceasta măsoară aproape un kilometru și a fost pregătită în toamnă pentru creșterea măsurilor de siguranță. Astfel, turiștii vor putea schia fără să existe pericolul producerii unor accidente. 

Va fi pus în funcțiune și telescaunul 

Administratorul pârtiilor din Rânca a devenit de anul acesta și administrator al instalației de transport pe cablu. Este vorba de telescaunul din zona Păpușa și a celei mai lungi pârtii din Rânca.

Instalația de transport va funcționa la finalul acestei săptămâni, dacă vor permite și condițiile meteorologice, respective vântul nu va sulfa cu putere. Pentru finalul săptămânii turiștii au început deja să facă rezervării la pensiunile, cabanele și la hotelurile din stațiune.

„Oamenii mai simt nevoia să se rupă de toată această pandemie și de celelalte probleme pe care fiecare familie sau persoană le are. Vom avea zăpadă naturală din belșug. De data aceasta a nins mult și s-a putut intra foarte bine pe pârtii cu echipamentele specifice și s-a trecut la amenajare. Vor fi condiții foarte bune pentru schi la Rânca. Pârtia principală va putea funcționa la întreaga capacitate.Sunt făcute și rezervări și mai pot fi făcute pentru că mai sunt locuri la pensiunile și cabanele din Rânca.”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS