10.6 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăLocalVremea în Oltenia și la munte în următoarele 14 zile

Vremea în Oltenia și la munte în următoarele 14 zile

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile maxime în acestă săptămână vor fi între 8-10 grade, după care va avea loc o răcire treptată a vremii, cu temperaturi de 4-5 grade, apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Oltenia

În primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3…4 grade și a minimelor de 0…2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 8…9 grade în intervalul 10 – 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3…4 grade.

În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3…4 grade și ale minimelor de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în prima zi din interval și în perioada 9 – 14 decembrie. În jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

La munte


În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor spre medii de 2…3 grade, ce se vor menține până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor menține până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de -7…-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS