13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai este nevoie de 2.116 tablete pentru elevii care acum nu participă la cursurile online

Mai este nevoie de 2.116 tablete pentru elevii care acum nu participă la cursurile online

Peste 2.100 de elevi din județul Gorj încă nu au acces la cursurile online, în ciuda faptului că toate școlile au intrat de ceva timp în scenariul roșu.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în momentul intrării școlilor în scenariul roșu la nivel național, în județ erau 3.796 de elevi care nu aveau acces la cursurile online. Ministerul Educației și Cercetării a trimis Inspectoratului Școlar Județean Gorj prima tranșă de 1.680 de tablete, fiind destinate elevilor care nu au acces la procesul educativ online.

Dispozitivele au fost comandate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, conform necesarului trimis de către directorii unităților școlare, și finanțate de Guvernul României. Echipamentele au intrat de săptămâna acesta în posesia elevilor.

Restul până la Crăciun

Potrivit Danei Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, mai este nevoie de 2.116 tablete pentru ca toți elevii din județ să poată să participe la cursurile online.

„Tabletele care au fost primite până acum au fost deja distribuite și elevii pot participa la orele online. Mai este nevoie de diferența de tablete și vor fi trimise de Minister luna aceasta. În mod cert vor intra în posesia elevilor înainte de Crăciun. Astfel, nu vor mai fi copii care să nu poată participa la orele online”, a declarat Dana Constantinescu, reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În județ sunt în total 47.299 de elevi. Chiar dacă toți elevii vor avea tablete la revenirea din vacanță, nu peste tot în județ este semnal de calitate la internet. Aceasta va fi o altă problemă de care vor trebui să se ocupe șefii Inspectoratului Școlar Județean în colaborare cu firmele care furnizează servicii de internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS