13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de angajați ai CEO revin la lucru

Mii de angajați ai CEO revin la lucru

Mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia revin de miercuri la serviciu, după minivacanța de Ziua Națională.

Aproape 3.000 de salariați TESA și din alte compartimente care nu au legătură cu producția de cărbune și de energie au beneficiat de patru zile libere.

Este vorba de finalul săptămânii trecute, respectiv zilele de luni și marți, de Sfântul Andrei și de Ziua Națională. Personalul indirect productiv a primit zile libere. S-a lucrat însă la termocentrale și în toate subunitățile miniere, dat fiind faptul că nu au putut fi întrerupte livrările de energie electrică. Nici activitatea extractivă și cea de livrare a cărbunelui către termocentrale nu a fost stopată. S-a lucrat fără oprire, dat fiind faptul că în ultimele zile au fost temperaturi scăzute și cererea de energie electrică pe bază de lignit a fost în creștere.

Încasează primele săptămâna aceasta

La Complexul Energetic Oltenia sunt în medie în funcțiune cinci grupuri energetice. Trei sunt în Gorj și două sunt la sucursalele din județul Dolj. Producția medie de energie electrică livrată în Sistemul Energetic Național este de peste o mie de MWh.

Este de precizat că în această săptămână, angajații Complexului Energetic Oltenia vor intra în posesia primelor de sărbători. Miercuri va ajunge la salariați prima de Moș Nicolae. Aceasta are o valoare de 100 de lei pentru fiecare copil pe care un salariat al Complexului Energetic Oltenia îl are în întreținere.

Până la finalul acestei săptămâni va fi acordată și prima de Crăciun

Totodată, până la finalul acestei săptămâni va fi acordată și prima de Crăciun în valoare de 1.300 de lei. Prima de final de an va fi acordată sub formă de tichete-cadou și a fost negociată de sindicate și administrație în cadrul Contractului Colectiv de Muncă.

În privința sărbătorilor de final de an, personalul din producție va avea liber pe 24 și 25 decembrie, respectiv pe 31 decembrie și 1 ianuarie 2021. Pe 2 ianuarie va fi reluat lucrul. Este de precizat că pe 11 decembrie va fi achitată lichidarea pe luna noiembrie și până pe 23 decembrie avansul pentru ultima lună din an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS