14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi licitații pentru achiziția de echipamente de fabricație a muniției la UM Sadu

Noi licitații pentru achiziția de echipamente de fabricație a muniției la UM Sadu

Licitațiile pentru modernizarea liniilor de fabricație la Uzina Mecanică (UM) Sadu, județul Gorj, vor fi reluate.

A fost o primă încercare de organizare a licitațiilor. Nu s-a reușit încredințarea contractelor. Acum vor avea loc patru licitații cu un total de 7 loturi.

Administrația Uzinei Mecanice de la Bumbești-Jiu dorește să cumpere echipamente noi pentru producerea de muniție. Suma alocată pentru achiziția de linii tehnologice noi este de peste 11 milioane de lei. Toate cele patru licitații vor avea loc pe 16 decembrie.

Vor fi cumpărate: mașini de etanșat muniție de infanterie, mașini de împachetat muniție de infanterie, mașini aspect vizual și mașini de capsulat. Este a doua încercare a administrației Uzinei Mecanice de la Sadu, din orașul gorjean Bumbești-Jiu, de a
cumpăra echipamentele necesare pentru a produce muniție în condiții de calitate crescută și competitivitate pe piața civilă de profil.

Este unul din exportatorii Gorjului

Uzina Mecanică Sadu are peste 800 de angajați. Aproximativ 80% dintre aceștia s-au aflat în primăvară și în vară în șomaj tehnic. Șefii societății au profitat de facilitățile acordate de stat, dat fiind faptul că au scăzut și comenzile. Ulterior, activitatea a fost reluată treptat, în vederea producerii de muniție.

Uzina Mecanică de la Sadu este unul din principalii exportatori ai județului Gorj, alături de Artego. Se exporta la un moment dat inclusiv în SUA pentru companii care vând muniție pe piața civilă. UM Sadu produce muniție și pentru Armata Română, la standarde NATO. Sunt utilizate însă tot echipamente vechi, de dinainte de 1990. Astfel, procesul de fabricație este greoi și obținerea produsului finit durează mult mai mult.

Noile linii tehnologice vor îmbunătăți activitatea de producție și vor crește și calitatea, potrivit obiectivelor asumate de către administrația UM Sadu. Prin urmare, vor fi condiții pentru sporirea producției și a vânzărilor.

Comenzile nu sunt o problemă pentru UM Sadu, ci onorarea acestora. Este nevoie atât de utilaje noi, dar și de o constanță în ceea ce privește asigurarea materiei prime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS