10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCel mai în vârstă pacient internat la Spitalul Cărbunești și vindecat de Covid are 87 de ani

Cel mai în vârstă pacient internat la Spitalul Cărbunești și vindecat de Covid are 87 de ani

Angajații Spitalului Covid din Târgu Cărbunești au reușit să salveze un pacient în vârstă de 87 de ani, care a fost infectat cu coronavirus.

Conducerea unității medicale a declarat că a fost vorba de o persoană care a suportat foarte bine tratamentul, în ciuda vârstei înaintate și a altor afecțiuni. Nu făcea parte din rândul pacienților cu afecțiuni preexistente grave și care ar fi putut avea de suferit din cauza infectării cu coronavirus.

Bolnavul a rămas internat două săptămâni la Spitalul Covid din Târgu Cărbunești și a primit tratamentul împotriva coronavirusului de care au beneficiat și ceilalți pacienți internați la unitatea medicală unde sunt tratați exclusiv bolnavi Covid. Bolnavul a răspus la tratament și a avut răbdare, și a colaborat foarte bine cu personalul medical care l-a monitorizat în permanență în perioada internării. În cele din urmă, pacientul a fost testat negativ și a fost externat, fiind vindecat.

Au trecut prin momente grele

Medicii și asistentele, precum și celelalte categorii de angajați de la Spitalul Covid din TârguCărbunești, au trecut prin momente grele în ultimele luni. La un moment dat, zile în șir nu s-a eliberat nici un loc la Secția ATI COVID. Au fost zile în care unii pacienți în stare gravă nu au supraviețuit și astfel s-au mai eliberat paturi. Acestea nu rămâneau libere mai mult de câteva minute, pentru că era adus un alt bolnav în stare gravă, care avea nevoie de oxigen sau de ventilator.

„Am avut perioade în care în rândul personalului s-a instalat starea de epuizare. Am crezut că nu vom face față. Au fost și momente grele, când pacienții nu au mai putut să fie salvați.

Am avut și clipe de mulțumire, cum a fost și cazul pacientului de 87 de ani care a plecat acasă pe picioarele sale. A fost cel mai în vârstă pacient care a primit tratament și care s-a vindecat.

Am avut pacienți în vârstă care s-au vindecat, dar care nu aveau și alte afecțiuni. Nu erau și alte boli și au luptat mai bine cu virusul.

Acum ne-am mai liniștit ca număr de pacienți. Să sperăm că nu vom avea creșteri majore în privința numărului de pacienți până când se va încheia situația aceasta de criză medicală”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Covid din Târgu Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS