7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO are în funcțiune cinci grupuri energetice

CEO are în funcțiune cinci grupuri energetice

Complexul Energetic Oltenia(CEO) are în momentul de față în funcțiune un total de cinci grupuri energetice. Administrația companiei energetice mizează pe scăderea temperaturilor pentru a crește livrările de energie electrică în Sistemul Energetic Național.

De altfel în zilele următoare se anunță chiar ger și sunt pregătite alte două grupuri energetice pentru a fi puse în funcțiune. Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în momentul de față în funcțiune grupurile energetice numerele 4 și 6.

De asemenea, la Termocentrala de la Turceni nu este în funcțiune decât un bloc energetic. Este vorba de grupul numărul 4. La Sucursala Electrocentrale Turceni se fac pregătiri pentru a mai pune în funcțiune un grup energetic, în cazul în care va exista o solicitare din partea Departamentului Energetic Național.

Se importă în continuare energie electrică

De asemenea, la termocentralele din județul Dolj se funcționează cu două blocuri energetice. La Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița este pornit gupul energetic numărul 8, iar la Termocentrala Craiova 2 este în funcțiune blocul energetic numărul 1. Până la finalul acestei săptămâni se anunță scăderi drastice de temperatură.

Este de așteptat ca și consumul de energie electrică să crească. În ciuda faptului că la nivelul Complexului Energetic Oltenia arm ai putea fi puse în funcțiune grupuri energetice, în momentul de față se importă energie. Motivația este legată de prețul de cost mai scăzut. La nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt pregătite stocuri de siguranță de peste 900.000 de tone de lignit. Peste 700.000 de tone se aflau în depozitele de la sucursalele electrocentrale.

Cu cât iarna va fi mai grea cu atât cererea de energie pe bază de cărbune va fi mai mare. Compania speră să crească vânzările de curent electric, dat fiind faptul că traversează o perioadă economică dificilă și va urma o restructurare amplă atât în zona de minerit, cât și în privința închiderii unor grupuri energetice pe cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS