16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA început să scadă numărul de pacienți de la Spitalul COVID din Cărbunești

A început să scadă numărul de pacienți de la Spitalul COVID din Cărbunești

Veste bună pentru pacienții cu coronavirus. După aproape două luni de creștere a numărului de cazuri de coronavirus, incidența COVID a început să scadă. Acest lucru se reflectă în numărul de paturi libere destinate pacienților cu coronavirus sau a celor care sunt suspecți de infectare cu COVID.

În județul Gorj rata de infectare este în scădere în ultimele 7 zile. Gorjul se apropie de scenariul verde adică de sub 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Acest lucru a condus la un număr mai mic de pacienți ajunși la spital. Se întâmplă la toate spitalele din județ unde sunt internați atât pacienți care sunt infectați cu coronavirus, cât și suspecți de coronavirus. În Gorj pacienții COVID sunt trimiși la spitalele din Târgu Jiu, Cărbunești, Novaci, precum și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu.

123 de paturi libere la Spitalul COVID Cărbunești

La Spitalul COVID de la Târgu-Cărbunești sunt internați exclusiv bolnavi infectați cu coronavirus. Aici sunt 200 de paturi dintre care 15 sunt la Secția ATI.

La Cărbunești sunt internați numai pacienți COVID, în ciuda faptului că la un momeht dat se intenționa redeschiderea Ambulatorului pentru a acorda servicii medicale pacienților cu alte tipuri de boli. Constantin Târziu, managerul Spitalului COVID de la Târgu-Cărbunești, a declarat că în prezent la unitatea medicală sunt internați doar 77 de pacienți confirmați cu coronavirus. Este cel mai mic număr de pacienți, începând cu luna septembrie.

„Au început să fie din ce în ce mai multe paturi disponibile, chiar și la Secția ATI COVID avem libere două paturi.În total sunt 15 locuri. Din păcate, la ATI sunt cam toți în stare gravă și au nevoie de ventilator sau le punem masca. Dar nu am mai avut de mult locuri libere. Să sperăm că este un început.Și în restul secțiilor avem 123 de paturi disponibile. Deocamdată, avem tot ce ne trebuie. Cel mai în vârstă pacient pe care îl tratăm acum are 84 de ani”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești.

Și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt ocupate 43 de paturi pentru pacienți COVID din 74. Sunt 24 de locuri libere pentru suspecți COVID. La Secția ATI COVID suntocupate toate cele 12 paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS