17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipamente de încălzire pentru salariații CEO, după ce au scăzut temperaturile

Echipamente de încălzire pentru salariații CEO, după ce au scăzut temperaturile

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a alocat fonduri pentru achiziția de radiatoare electrice pentru minerii din cariere. În carierele miniere sunt puncte în care sunt amenajate spații unde minerii pot să intre periodic în timpul programului de lucru, pentru a servi ceai fierbinte sau pentru a se încălzi.

Este obligatoriu ca în perioadele cu temperaturi scăzute, muncitorii să beneficieze de echipamente de protecție de sezon și de spații încălzite pentru a nu avea probleme de sănătate din cauza gerului sau a altor factori meteorologici. Administrația Complexului Energetic Oltenia a alocat fondurile necesare, în urma solicitărilor venite de la carierele miniere, astfel încât să fie cumpărate echipamentele necesare pentru asigurarea încălzirii spațiilor pentru pauze și a vestiarelor.

Vor fi cumpărate 165 de radiatoare. Acestea vor fi livrate după data de 25 noiembrie în următoarele subunități miniere: Peșteana, Roșia, Tismana, Jilț Sud, Jilț Nord, Roșiuța, Lupoaia și UPRUM Rovinari.

Așteaptă creșterea cererii de energie pe bază de cărbune

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune, dar și cel mai mare angajator de stat din Oltenia. Compania este deținută de Ministerul Economiei, în procent de 77%. Societatea are peste 12.000 de salariați.

Cei mai mult, aproape 8.000 lucrează în carierele miniere. După cum se cunoaște, Complexul Energetic Oltenia trece printr-o perioadă economică grea. Anul acesta va înregistra pierderi de peste un miliard de lei. A avut nevoie de un ajutor de stat pentru plata certificatelor de CO2.

Din acest motiv, trebuie să fie implementat cu acordul Comisiei Europene un Plan de restructurare pentru perioada 2021 – 2025 cu perspectiva anului 2030. Societatea așteaptă o creștere a vânzărilor pe final de an, având în vedere scăderea temperaturilor și creșterea cererii de energie, inclusiv pe bază de cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS