17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi gorjeni, anchetați pentru nerespectarea regimului armelor, respectiv braconaj

Doi gorjeni, anchetați pentru nerespectarea regimului armelor, respectiv braconaj

Doi tineri din Gorj sunt cercetați penal de poliție pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv braconaj.

Astfel, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat ieri o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj cinegetic, ocazie cu care au identificat, un bărbat, de 37 ani, din comuna Licurici, fiind înscris în autorizația de vânătoare, autorizat pentru a deține, purta şi folosi armele letale, având asupra sa o arma de vânătoare cu alice și 17 cartușe de vânătoare, calibrul 12, cu alice și proiectil unic, confecționate artizanal, cu capsa nepercutată.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, respectiv deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept. Arma de vânătoare și cele 17 cartușe de vânătoare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La vânătoare fără permis

Tot în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat mai mulți vânători, pe fondul cinegetic Licurici, care participau la partide de vânătoare în scopul recoltării mai multor specii de vânat, împrejurări în care a fost depistat un tânăr, de 20 de ani, din comuna Licurici, autorizat pentru a deține purta și folosii arme letale de vânătoare, care participa la vânătoare fără a fi înscris pe vreuna din autorizațiile emise în acest sens.

Tânărul avea asupra sa o armă de vânătoare calibru 12 și șase cartușe cu alice de calibru 12, cu capsa nepercutată. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj respectiv, tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar. Arma de vânătoare și cele șase cartușe găsite asupra tânărului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS