17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAproape 3.800 de elevi din Gorj nu participă la cursurile online

Aproape 3.800 de elevi din Gorj nu participă la cursurile online

Număr record de elevi gorjeni care nu participă la cursurile online ținute de profesori în locul orelor „față în față”. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a precizat că este vorba de un total de 3.796 de copii din toate ciclurile.

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declarat că elevii care nu participă la cursurile organizate online fie nu dețin echipamentul cu ajutorul căruia să participe la ore, fie nu au acces la internet sau semnalul este precar, fie nu nu au nici echipament nici internet.

În momentul de față nu există soluții pentru rezolvarea rapidă a problemelor apărute în legătură cu organizarea peste tot a orelor online. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj susțin că urmează să fie primite dispozitive și distribuite, însă fără a preciza în cât timp se va întâmpla acest lucru.

Profesorii trebuie să xeroxeze lecțiile

Singura soluție identificată de șefii din învățământul preuniversitar din Gorj este ca profesorii să xeroxeze lecțiile predate online și să le distribuie și elevilor, care acum stau acasă și nu mai au legătură cu educația.

„Se vor primi dispozitive și pentru cei care acum nu participă la orele online și vor putea să participe. S-a discutat cu profesorii. Trebuie să facă xeroxuri după materialele pe care le folosesc pentru a preda online sau după lecții și să facă în așa fel încât să ajungă și la ceilalți elevi care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online.”, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În prezent, în județul Gorj există un număr de 47.299 de elevi în toate ciclurile de învățământ. Din total, aproape 3.800 sunt excluși acum din procesul de învățământ.

Sindicatele cred că elevii vor avea de suferit pe termen lung

Liderii sindicatelor din învățământul preuniversitar din județul Gorj sunt de părere că elevii vor fi afectați pe termen lung și vor avea probleme în ceea ce privește acumularea și înțelegerea materiei. Constantin Huică, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a declarat că nu pricepe de ce nu s-a rezolvat la timp problema achiziției tabletelor cu internet.

„Au anunțat că vor cumpăra 250.000 de tablete pentru elevi și nu au venit decât vreo 60.000. S-a întârziat și cu manualele. Ar fi trebuit să fie luate măsuri din timp pentru că educația este un domeniu strategic. Trebuia găsită o soluție rapidă, să fie cumpărat un echipament ieftin și eficient. Este o pandemie, nu stăm cu lunile după proceduri. Sunt unități școlare care puteau să își continue activitatea, măcar pentru elevii care nu au posibilitatea de a participa la orele online. Să fie acolo un proiector, un echipament și să poată fi urmărite orele, sub supravegherea unui angajat al școlii.

Este foarte greu de făcut ore online pentru că nu ai peste tot internet de calitate sau nu ai deloc. Dacă aveau varianta de cursuri online ar fi trebuit clar să mai scoată din materie, măcar pentru clasa a VIII-a și a XII-a. Nu ai cum să lași aceeași materie la online. E ca și cum ar face ore față în față. Elevii vor pierde foarte mult. Ce să mai spui de copiii care nu participă deloc la orele online. Cum să umble profesorul cu xeroxul pe toate dealurile, pe la țară. Unde este organizarea? ”, a afirmat Constantin Huică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS